Ahmet Nur Çebi: Bu kulübün disiplin yönetmeliğini kimse yok kabul edemez

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, aldıkları karar neticesinde Fenerbahçe derbisinin ardından gittikleri gece kulübünde yaşanan olaylarda adı geçen 7 futbolcunun cezalandırılacağını ve kulübün disiplin yönetmeliğini kimsenin yok kabul edemeyeceği.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Nur Çebi: Bu kulübün disiplin yönetmeliğini kimse yok kabul edemez

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, aldıkları karar neticesinde Fenerbahçe derbisinin ardından gittikleri gece kulübünde yaşanan olaylarda adı geçen 7 futbolcunun cezalandırılacağını ve kulübün disiplin yönetmeliğini kimsenin yok kabul edemeyeceğini söyledi.

Bir eğlence mekanında çıkan olayda omuzundan silahla vurulan Gökhan Töre'nin de aralarında bulunduğu 7 futbolcusu hakkında cezai karar vermek için toplanan Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu adına 2. Başkan Ahmet Nur Çebi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrasında Çebi, "Olay talihsiz ve son derece üzücü. İnsanı açıdan baktığımızda bu çocukların yaşadıkları şeyler sonuç itibarıyla kötü şeyler. Kendilerini Allah korumuş. Bugünkü yaptığımız toplantıda futbol şubesine verilecek olan savunma ve raporları talep ettik. Onları arkadaşlarımız aldıktan sonra disiplin yönetmeliğinin bütün maddelerinin uygulanmasına ortak bir görüş olarak karar aldık." diye konuştu.

Cezaların ne olduğunu sorulmasına ise Çebi, "O konuda hukukçularımız gereken incelemeyi yapacaklar. Futbol şubesinin alacağı rapor doğrultusunda yönetim kurulu kararını verecek. Herhangi bir futbolcumuz için de kadro dışı kararı söz konusu değil. Ben ikinci başkan olarak değil, camianın herhangi bir ferdi gibi olaya bakmaya çalışıyorum. Yaşamın doğal yürüyüşü içinde bu tür şeyler var. Bunun bir şanssızlık olduğunu kabul ediyoruz. Ama ne olursa olsun futbolcular profesyonel çalışanlarımızdır. Üzerine düşen görevleri onların da yerine getirmesi gerekir. O açıdan baktığımızda yaptıklarını doğru bulmuyoruz." dedi.

Dün hastane ziyareti sonrasında teknik direktör Slaven Bilic'in basın mensuplarına yaptığı 'Futbolcularımın ve diğer personellerimizin her zaman arkasındaydık. Şimdi de her daim arkasındayız.' şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine ise, "Sayın Bilic'in bu konuda söylediklerini ilk defa duyuyorum. Tabii ki biz futbolcularımızın her zaman arkasındayız ama bu kulübün de bir disiplin yönetmeliği var. Bunu kimse yok kabul edemez." diye cevap verdi.

Tüm bu olaylar sonrasında Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre'nin sezon sonunda bonservisinin alınması yönündeki planlarında değişiklik var mı? sorusuna da Çebi, "Değiştireceğini sanmıyorum. Bakın bazen bir musibet bin nasihatten daha iyidir. Bu çocuklarımızın da bundan ders çıkaracaklarını, yaşamış oldukları şeylerden pişmanlık duyacaklarını ümit ediyoruz. Bunlar da pozitif olarak bakılması gereken konular. Maalesef kötü bir olay. Ancak her kötü olay bazen hayırlara da vesile olabilir. Ben bu çocuklarımızın bu yaptığı hataları şu anda görmüş olduklarını düşünüyorum." cevabını verdi.
CİHAN

Yorumlar