Ahmet Çakı, Almanya'da galibiyetle başladı

- Türk antrenör Ahmet Çakı'nın çalıştırdığı Alba Berlin, sahasında Telekom Baskets Bonn'u 96-89 yendi

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Çakı, Almanya'da galibiyetle başladı


BERLİN (AA) - Almanya Birinci Basketbol Ligi ilk hafta karşılaşmasında Alba Berlin, sahasında Telekom Baskets Bonn'u 96-89 mağlup etti.

Berlin'deki Mercedes-Benz Arena'da oynanan karşılaşmada başantrenör Ahmet Çakı'nın çalıştırdığı Alba Berlin ilk çeyreği 31-18, ikinci periyodu da 48-37 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Telekom Baskets Bonn, etkili oyunuyla sayı farkını azaltarak skoru 71-66'ya getirdi. Ev sahibi ekip, son periyotta maçtaki üstünlüğünü korudu ve karşılaşmadan 96-89 galip ayrıldı.

Karşılaşmada 26 dakika 59 saniye süre alan Alba Berlin'in Türk oyuncu Engin Atsür, 16 sayı üretti. Takımın diğer Türk asıllı basketçisi İsmet Akpınar da 6 dakika 5 saniye oynadığı maçta sayı üretemedi.

Sezon başında başkent ekibinin başına geçen ve bugünkü karşılaşmada ligdeki ilk maçına çıkan Ahmet Çakı, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, taraftarlarına oluşturdukları atmosferden dolayı teşekkür etti.

Takımının maçta iyi mücadele ettiğini ancak özellikle üçüncü çeyrekte hatalar yaptıklarını belirten Çakı, takımının performansını iyi bulduğunu ifade etti.

Oyuncu Engin Atsür de seyircinin maçın başından itibaren kendilerine enerji verdiğini ifade ederek, "Daha yeni bir takımız. Çalışmamız gereken çok şey var. Kısa bir süre birlikte çalıştığımız için hataların olması çok normal. Bugün doğru yolda olduğumuzun sinyalini verdik." şeklinde konuştu.

Ligdeki ilk maçı galibiyetle tamamlamanın önemli olduğunu ifade eden Engin, "Böyle bir galibiyet kendimize güvenimiz için, taraftarlarımız, teknik heyet ve kulübümüz için çok önemliydi. Burada hata yapmadık. Bundan sonra üzerine koyarak devam etmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Engin Atsür, Ahmet Çakı'nın kendisinden takımı yönlendirme beklentisinin olduğunu, bunu da yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.


Yorumlar