Ağrılı atletlerin başarısı sevinçle karşılandı

İsrail'de düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda (ISF) Ağrı'yı ve Türkiye'yi temsil eden Ağrı Kız Teknik ve Meslek Lisesi hem ferdi hem de takım halinde dünya şampiyonu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ağrılı atletlerin başarısı sevinçle karşılandı

İsrail'de düzenlenen Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası'nda (ISF) Ağrı'yı ve Türkiye'yi temsil eden Ağrı Kız Teknik ve Meslek Lisesi hem ferdi hem de takım halinde dünya şampiyonu oldu.

İsrail'in Liberias kentinde düzenlenen Kros Şampiyonası'na Ağrı Kız Teknik ve Meslek Lisesi kadınlar dalında katıldı. Ağrılı öğrenciler, yarışmalarda hem takım halinde hem de ferdi dallarda dünya şampiyonu olma başarısı gösterdi.

ANTRENÖR RAMAZAN YARDIMCI: EN BÜYÜK BAŞARIMIZ

Bu başarıları yakalamanın kendileri için hiç kolay olmadığını belirten Antrenör Ramazan Yardımcı, "Daha önce hedeflediğimiz 2012 Liselerarası Dünya Kros Şampiyonası'nda takımımız dünya ikincisi başarısını yakaladı." diyerek, şunları söyledi:

"Bundan sonra o tecrübe ile biz şampiyonluğu hedefledik. İsrail’de yapılan Liselerarası Dünya Kros Şampiyonası'nda ise hem takım halinde şampiyon olduk hem de ferdi olarak ilk altı sırayı alarak Liselerarası Dünya Kros Şampiyonasında bir tarih yazdık. Uzun süreli bir çalışma ile hazırlıkları tamamladık. Çocuklarımızda büyük emekler sarf ettiler. Bilindiği üzere Ağrı’da kış koşularında çalışmak bizi daha zorladı. Ancak aldığımız netice bizi gururlandırdı. Bütün çocuklarımı tebrik ediyorum, bundan sonraki müsabakalarda başarılar diliyorum."

ŞAMPİYON ATLET GÜLŞEN KARATAŞ

7 yıllık bir çalışma ile bu yarışmaya katıldıklarını belirten şampiyon atletlerden Gülşen Karataş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2 yıl önce Malta’da yapılan Liselerarası Dünya Kros Şampiyonası'nda biz ikinci olmuştuk. Bu tecrübe ile daha çok çalıştık. Ve bu yıl şampiyonada birinci olduk. Ayrıca ferdi sıralamada ilk altı Türkiye'den oldu. Tarihte bir ilk yaşandı diyebilirim. Kış şartları çok kötü eksi 35, 40 derecelerde çalışmak zorunda kaldık. Hedef büyük çalışmak gerekiyor. Daha fazla gayret sarf ederek daha büyük başarılar elde etmek istiyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Kros Şampiyonası'nda birinciliği elde etmek."

Daha önce Ağrı Naci Gökçe Lisesi öğrencisi Erkek Atletler, Malta’da düzenlenen Liseler arası Dünya Şampiyonası’nda birinci olurken Kız Meslek Lisesi Öğrencisi kızlar da Dünya ikincisi olmuşlardı.
CİHAN

Yorumlar