Afyon Belediye Yüntaş'ta hedef ligde kalıcı olmak

- Afyon Belediye Yüntaş Antrenörü Sinisa Reljic: "Türkiye ligi çok kaliteli ve zorlu . Dünyada da en iyi üç lig arasında yer alıyor. O yüzden işimiz oldukça zor ama çok mücadele edeceğiz. Ligde iz bırakacak bir takım olacağız" - "Öncelikli hedefimiz ligde sağlam adımlarla ilerleyerek kalıcı olmak. Şimdiden büyük hedefler koyarak oyuncular üzerinde baskı oluşturmak ve hüsrana uğramak yerine, yavaş yavaş, adım adım ilerlemek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Afyon Belediye Yüntaş'ta hedef ligde kalıcı olmak


AFYONKARAHİSAR (AA) - HAYATİ İKİZOĞLU - Afyon Belediye Yüntaş, tarihinde ilk kez mücadele edeceği Voleybol Efeler Ligi'nde kalıcı olmayı hedefliyor.

Geçen sezon Voleybol Erkekler 1. Ligi'nde başarılı sonuçlar alarak Efeler Ligi'ne yükselen mor-beyazlılar, yeni sezon çalışmalarını Afyonkarahisar'da sürdürüyor.

Antrenör Sinisa Reljic yönetiminde, yenilenmiş kadrosu ile lige iyi bir başlangıç yapmak isteyen takım, kenti en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Sezon hazırlıklarına ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan antrenör Reljic, daha önce Türkiye'de oyuncu olarak bulunduğunu, antrenör olarak ilk deneyimini yaşayacağını söyledi.

Türkiye'de ligi uzun süredir takip ettiğini belirten Reljic, "Türkiye ligi çok kaliteli ve zorlu. Dünyada da en iyi üç lig arasında yer alıyor. Çok kaliteli yabancı oyuncular var. O yüzden işimiz oldukça zor ama çok mücadele edeceğiz. Ligde iz bırakacak bir takım olacağız." diye konuştu.

Yaklaşık 7 haftadır takımla antrenmanlara çıktığını anlatan Reljic, şunları söyledi:

"Şu an yüzde yüz hazır durumda değiliz ama daha önümüzde hazırlanmak için zamanımız var. İnşallah ligin ilk maçına kadar tam olarak hazır duruma geleceğiz. Takıma şu an için bir takviye yapmayı düşünmüyorum. Zaten alternatifli bir kadro oluşturduk. Yine de önümüzdeki günler neler gösterir... Sakatlık, performans düşüklüğü gibi her takımda olabilecek aksilikler çıkabilir. O durumda belki takviye yapabiliriz ama şu anda elimdeki kadroya güveniyorum ve başarılı olacağımızı düşünüyorum."


- "Adım adım ilerlemek istiyoruz"


Yeni bir takım olduklarını anımsatan Reljic, şöyle devam etti:

"Öncelikli hedefimiz ligde sağlam adımlarla ilerleyerek kalıcı olmak. Şimdiden büyük hedefler koyarak oyuncular üzerinde baskı oluşturmak ve hüsrana uğramak yerine, yavaş yavaş, adım adım ilerlemek istiyoruz. Bu sezonki hedefimiz ilk olarak play-off'a çıkmak. Avrupa kupalarında yer almak istiyoruz. Efeler Ligi'ndeki ilk sezonumuzda taraftarlarımıza da çok ihtiyacımız var. Umarım her maçta tribünler tam olarak dolar ve taraftarımız coşkulu bir atmosfer oluşturur. Çünkü buraya Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi güçlü takımlar gelecek ve taraftarımızın desteğine ihtiyacımız olacak."

Reljic, tüm antrenörler için bir vitrin konumunda olan Türkiye'de, uzun yıllar çalışmak istediğini ifade etti.


- Kaptan Burak: "İyi bir karma olduğumuzu düşünüyorum"


Afyon Belediye Yüntaş takım kaptanı Burak Hascan ise çok güçlü takımların mücadele edeceği ligde ilk sekiz arasında olmayı istediklerini vurguladı.

Kaliteli bir ekip olduklarını aktaran Hascan, "Takımımız daha önce birinci lig tecrübesi olan oyuncular ve genç oyunculardan oluşuyor. İyi bir karma olduğumuzu düşünüyorum. Takım kaptanı olarak hem genç oyunlara ağabeylik yapmak hem de takımıma elimden geldiği kadar katkı vermek ve başarılı bir sezon geçirmek istiyorum." diye konuştu.

Yorumlar