Adıyaman'da basketbol maçında olaylar çıktı

Adıyaman Cumhuriyet Spor Salonu'nda devam eden Türkiye Okullar Arası Basketbol Kız- Erkek küçükler müsabakaları çekişmeli geçerken İstanbul Bahçelievler Özel Doğa İlkokulu -Manisa Şehzadeler Gazi Ortaokulu maçında tribünlerde çıkan...

Google Haberlere Abone ol
Adıyaman'da basketbol maçında olaylar çıktı

Adıyaman Cumhuriyet Spor Salonu'nda devam eden Türkiye Okullar Arası Basketbol Kız- Erkek küçükler müsabakaları çekişmeli geçerken İstanbul Bahçelievler Özel Doğa İlkokulu -Manisa Şehzadeler Gazi Ortaokulu maçında tribünlerde çıkan olaylardan dolayı Doğa Koleji taraftarlarından iki kişi gözaltına alındı.

Türkiye Okullar Arası Basketbol Kız - Erkek küçükler müsabakalarına İstanbul Bahçelievler Özel Doğa İlkokulu - Manisa Şehzadeler Gazi Ortaokulu maçı damgasını vurdu.

Düzenlenen Müsabakaların ikinci gününde oynanan ve yaklaşık 50 Doğa Koleji taraftarının izlediği karşılaşma sırasında maçın hakemleri C.Y ve M.P.'ye küfür ve hakaret ederek müdahale eden Doğa Kolejli taraflarının hakemlerine yönelik tehditler savururken maça sık sık ara verildi.

Cumhuriyet Spor Salonu'nda oynanan maçın 4. peryodunda hakemler baskıya ve kötü tezahürata dayanamayıp maça ara verdi. Hakem odasına giden hakemlerin istediği üzerine spor salonuna çok sayıda emniyet görevlisi gelirken alınan güvenlik önlemlerinin ardından maça devam edilirken taraftarların küfür ve tehditleri ile maç normal süresinde Doğa Koleji'nin galibiyeti ile sonra erdi.

Maçın hakemlerine küfür eden ve sık sık tehditler savuran öğrenci velilerden oluşan taraftar grubunda 2 kişiden şikâyetçi olan maçın hakemlerinin şikâyeti üzerine maçtan sonra iki taraftar gözaltına alınarak Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Maç öncesi Özel Doğa Koleji oyuncularının sahaya 'Acınızı Paylaşıyoruz' pankartı ile çıkması tribünlerde büyük alkış alırken aynı zamanda oyuncuların velileri olan taraftarların çıkardığı olaylardan dolayı da taraftarlara büyük tepki gösterdi.

Maçı izlemeye gelen Adıyamanlı sporseverler ise "Tribünlerde yapılan hakaret ve tehditleri barış, sevgi ve hoşgörü kenti olan Adıyaman'da yaşanmış olmasını kabul etmiyoruz. Aynı zamanda bir eğitim kurumu olan Doğa Koleji taraftarları olan velilerin bu tür davranış içerisinde olmaları yarınlarımız olan sahadaki çocuklarımıza çok büyük bir hakaret olarak değerlendiriyoruz. Onların sahadan tribünlere verdiği mesajı anlamaktan yoksun taraftarların çıkardığı olaylar asla şampiyonaya gölge düşüremeyecektir." dedi.

CİHAN

Yorumlar