Adanaspor'un hedefi Süper Lig'de kalıcı olmak

- Teknik direktör İpekoğlu: "Süper Lig'de kalmak zor. Bir istatistik var, 3 takımdan 2'si bir sonraki sene küme düşüyor. Biz bu istatistik içerisine girmek istemiyoruz" - "Bize katkı sağlayacak oyuncuları transfer edeceğiz ama bunu henüz sayısal olarak belirlemedik"

Google Haberlere Abone ol
Adanaspor'un hedefi Süper Lig'de kalıcı olmak

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - PTT 1. Lig'de bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 12 yıllık özlemini sona erdiren Adanaspor, Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor.

Turuncu-beyazlı ekibin teknik direktörü Engin İpekoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp yönetimiyle yeni sezon planlamasına başladıklarını belirterek, Süper Lig'de devamlılığı olan bir takım oluşturmak istediklerini söyledi.

İpekoğlu, iyi bir sezon geçirdiklerini ve hak ederek şampiyon olduklarını vurgulayarak, yöneticileri, oyuncularını ve teknik ekibi tebrik etti.

Camianın 12 yıllık beklentisine karşılık verdiklerine değinen İpekoğlu, "Çıkmak ne kadar zorsa düşmek de bir o kadar kolay. Süper Lig'de kalmak zor. Bir istatistik var, 3 takımdan 2'si bir sonraki sene küme düşüyor. Biz bu istatistik içine girmek istemiyoruz." dedi.

Geçen haftadan itibaren kulüp başkanı Bayram Akgül ile çalışmalara başladıklarını anlatan İpekoğlu, şunları kaydetti:

"Burada belirleyici unsurlar, alacağımız yabancı oyuncuların kalitesi. Yabancı oyuncu transferi biraz riskli bir iştir. Biz de başkanımızla, yaklaşık 7-8 gündür bu konuda ciddi çalışma yaptık. Takımımıza katkı sağlayabileceğimizi düşündüğümüz oyuncuları inşallah alırız. Sayısal olarak kararlaştırılmış bir durum yok ama özellikle yabancı transferler, ligde kalmak adına belirleyici olacaktır. Bu anlamda da ciddi çalışma içerisindeyiz."


- "Genç oyuncuları tutma çabası içinde olacağız"


İpekoğlu, başka takımların transfer gündeminde bulunan oyunculara sahip olduklarını, bu konuda kendilerini şanslı gördüklerini dile getirdi.

Oyuncularının birçoğunun sözleşmesinin sürdüğünü vurgulayan İpekoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle genç oyuncuları tutma çabası içinde olacağız. Tabii ki kulübümüzün menfaatleri de düşünülecek. Sayın başkanımız buna karar verecektir ama birçok genç oyuncumuzun önümüzdeki sene de kadroda devam etmesini zaten başkanımızla kararlaştırdık. Sayısal olarak kaç kişidir, henüz bunun kararını vermedik. Başkanımızla yapacağımız birkaç toplantı daha var. Önümüzdeki haftadan itibaren iç transferde kalacak oyuncularla görüşmeler yapılacak. Bize katkı sağlayacak oyuncuları transfer edeceğiz ama bunu henüz sayısal olarak belirlemedik."

Yorumlar