Adanaspor Teknik Direktörü Eriş: Çok önemli bir müsabaka kazandık

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kazanmaları gereken bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Adanaspor Teknik Direktörü Eriş: Çok önemli bir müsabaka kazandık

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, kazanmaları gereken bir müsabakaya çıktıklarını söyledi.

3–0 galip geldikleri TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı sonrası 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında Eriş, karşılaşmanın başından sonuna kadar futbolcularının oyun hâkimiyeti ve pozisyon zenginliğini elinde tutarak çok önemli bir müsabakayı kazandığını kaydetti.

İyi bir takım olduklarını ifade eden Eriş, futbolda bazen hiç istenmeyen sonuçların alınabileceğine işaret etti. Eriş, "Biz bu sene maalesef böyle olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. İçerde kazanmamız gereken bu tip müsabakaları kazanarak bir an önce altlardan yer değiştirmeyi hedefliyoruz. Bu mücadele emeği geçen futbolcularımı tebrik ediyorum." dedi.

Adanaspor camiasının sabırlı olması gerektiğinin altını çizen Levent Eriş, zor günler geçirdikleri ve sıralamada kritik bir bölgede yer aldıklarını hatırlattı. Eriş, şöyle devam etti:

"Taraftarın da sabırlı olması, birlikte hareket etmesi bizim için çok değerli. Taraftarımız bugün bizlere çok önemli destek verdi. Ama yine söylüyorum: Maçı beraber oynamalıyız. Şu süreci beraber geçirmeliyiz. Gol geciktiğinde sabırlı davranmalıyız. Çocuklularımıza biraz daha destek sunmalıyız. Golden sonra nasıl rakibi çok ciddi bir baskı altına aldık, çocuklarımıza müthiş bir moral desteği verdik. Oyunun başından sonuna kadar onlarla beraber hareket etmemiz gerektiğini hepimiz bilmeliyiz. Umarım içerdeki bu tip maçları kazanır ve emin adımlarla devam ederiz."

Takımın çok iyi bir hücum hattına sahip olduğunu anlatan Eriş, istedikten sonra oyuncularının gol atamayacağı maç olamayacağını açıkladı. Bundan sonraki süreci de bu şekilde sürdürmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Eriş, "Pozisyon zenginliğini değerlendirerek; kazanmanın verdiği moralle çok güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz. Ama hep şunu ifade ediyorum, zor günlerde arkadaşlık kurmak çok zordur. Takım bütünlüğü kurmak çok güçtür. Evet, şu an kimsenin eli değse de değmese de hiç fark etmez; çocuklarımız şu anda harika bir takım oluşturdu. İkinci devrede oluşturduğumuz takım bütünlüğünü sezon sonuna kadar sürdüreceğiz." diye konuştu.

Adanasporlu İzzet Yıldırım ise lig sıralamasında bulundukları noktadan kurtulmak için içerde oynadıkları bütün maçları kazanmak zorunda olduklarını vurguladı.

'İKİ TAKIM İÇİN DE KRİTİK BİR MAÇTI'

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Besim Koçal ise Adana’ya en azından bir puan almak için geldiklerini ifade etti. Koçal, şöyle konuştu:

"İki takım için de kritik bir maçtı. Oyuna iyi başlayamadık. İlk 20 dakikadan sonra oyunun kontrolünü biraz dengelesek de o anda kalemizde golü gördük. İkinci yarı ister istemez risk aldık. Atak oynadık; ancak yediğimiz ikinci gol bizi ciddi anlamda maçtan düşürdü. Üçüncü golden sonra yapacak fazla bir şey kalmadı. Rakibi tebrik ediyorum. Bizde bundan sonraki maçlara bakacağız. Lig devam ediyor. Önümüzde bir sürü maç var. İnşallah, düşme hattından çıkacağız." açıklamasını yaptı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor’lu Sakıb Aytaç da bu tür maçları kazanmak için iyi mücadele etmek gerektiğini belirtti. Aytaç, "Adanaspor kadar iyi mücadele etmedik. Önümüzde Mersin İdmanyurdu maçı var. Bu maçı alıp, alt sıralardan kurtulmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar