Adanaspor, görme engellilerle gösteri maçı yaptı

- Turuncu-beyazlı futbolcu, antrenör ve yöneticiler, Adana Görme Engelliler Spor Kulübü ile gösteri maçı oynadı - Teknik direktör İpekoğlu: "Yaklaşık 16 sene sonra gol yemek keyifli değildir ama bugün büyük bir keyif aldım" - Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan: "Engelli insanların imkanlar verildiğinde neler yapabildiğini bir kez daha gördük"

Google Haberlere Abone ol
Adanaspor, görme engellilerle gösteri maçı yaptı


ADANA (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Adanasporlu futbolcu, antrenör ve yöneticiler, Adana Görme Engelliler Spor Kulübü ile gösteri maçında karşılaştı.

Yüreğir Belediyesi tarafından, PTT Evleri Mahallesi'ndeki İbrahim Metin Türel Spor Tesisi'nde organize edilen etkinlikte, Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, kulüp başkan yardımcısı Hamza Akgül, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, futbolcular Cem Özdemir, Mehmet Sedef ve Merthan Açıl ile yardımcı antrenörler, gösteri maçında Adana Görme Engelliler Spor Kulübüne karşı oynadı.

Engelli kulübünün başkanı Can Kasapgil'in hakemliğini yaptığı maçta, görme engelli takım, gözlerini bantla kapatarak oynayan Adanaspor'u 2-1 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Engin İpekoğlu, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"2000 yılında futbolu bıraktık. O yıldan sonra pek kaleye geçtiğimi hatırlamıyorum. Yaklaşık 16 sene sonra gol yemek keyifli değildir ama bugün büyük bir keyif aldım. Hepimiz bir engelli adayı olarak, böylesine etkinliklerin sadece Yüreğir'de değil tüm ilçelerde yapılmasını diliyoruz. Onları her daim hatırlamak önemli."


- "Profesyonel futbolcu olmamıza rağmen oynayamadık"


Futbolcu Cem Özdemir ise herhangi bir engeli olan insanlara ne kadar anlayışlı davranmaları gerektiğini bugün bir kere daha gördüklerini kaydetti.

Maç sırasında çok zor anlar yaşadıklarını anlatan Özdemir, "Gözümüze bandımızı takıp futbol oynayacağımızı düşündüğümüzde, ilk başta bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyorduk. Gerçekten onlar çok değerli insanlar çünkü bu zor şartlarda inanın biz profesyonel futbolcu olmamıza rağmen oynayamadık. Onların emeklerine sağlık. Çok zor bir şey, başardıkları için hepsini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.


- "Farkındalık oluşturmak istedik"


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Adanaspor'un Süper Lig'e yükselerek büyük bir başarıya imza attığını ifade etti.

Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Çelikcan, şunları kaydetti:

"Gerçekten ilk defa böyle gözü kapalı oyun denemesi oldu. Ben de futbol oynayan birisi olarak çok zorlandım. Çok daha iyi anladık. 3-5 dakika içerisinde bu insanların aslında ne kadar değerli şeyler başardığını burada görmüş olduk. Engelli insanların imkanlar verildiğinde neler yapabildiğini bir kez daha gördük. Farkındalık olmasını, sağlıklı insanların da bunun farkına varmasını istedik. Her zaman engellinin yanında olmak durumundayız, sevgide ve sporda engel yok."

Adana Engelliler Spor Kulübü futbolcularından Mehmet Katılmış da, "Spor yapan hayatını kazanır, spor yaptıran hayat kazandırır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Adanaspor da Süper Lig'e çıktı onları da tebrik ediyorum." diye konuştu.

Engelliler kulübünün başkanı Can Kasapgil de organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Yorumlar