Adanaspor'da 12 yıllık özlem bitiyor

Akdeniz ekibi, son olarak 2003-2004 sezonunda yer aldığı Süper Lig'de, 12 yıl sonra yeniden mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol
Adanaspor'da 12 yıllık özlem bitiyor

Adanaspor, 2016-2017 futbol sezonunun ilk haftasındaki Bursaspor mücadelesiyle Spor Toto Süper Lig'de 12 yıl sonra maça çıkacak.

Son olarak 2003-2004 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e 12 yılın ardından yeniden yükselen Adanaspor, ligin açılış maçında 19 Ağustos Cuma günü Bursaspor'u konuk edecek.

Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, sezonun ilk maçında başarılı bir sonuç beklediklerini ifade etti.

Bursaspor'la zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayan İpekoğlu, "Bursaspor Süper Lig'in müdavimi olan takımlardan biri. En son izlediğimizde, Trabzonspor ile hazırlık maçında, takım savunmasını iyi yapmaya çalışan, hücumda da etkili silahları olan bir takım görüntüsündeydi. 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkan takım olarak sahamızdaki maçtan puan ya da puanlarla ayrılma düşüncesindeyiz. Sezonun ilk maçından dileğimiz, puanla ayrılmak." diye konuştu.

"Oyuncuya ihtiyacımız var"

Transfer çalışmalarına da değinen İpekoğlu, şöyle devam etti:

"Sıkıntılarımızı biliyoruz. Savunmada da oyuncuya ihtiyacımız var. Hücum hattında da en az iki oyuncuya ihtiyacımız var. Bu sıkıntıları başkanımız da biliyor. Bu doğrultuda çalışmalarımızı da yapıyoruz. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı maalesef anlaşma süresi ya da futbolcuyu ikna edip buraya getirme süresi bir hayli uzuyor. Hatta anlaştığımız oyuncu son gün, 'ben gelmiyorum, eşim müsaade etmiyor' diyor. Bunun gibi bir takım şeylerle karşılaşıyoruz."

Oyuncu rotasyonunun pek mümkün olmadığı dar bir kadro ile hazırlık maçlarında mücadele ettiklerine dikkati çeken İpekoğlu, "Antrenman tempomuzu artık yavaş yavaş düşürmeye başlayacağız. İnşallah cuma günü oynayacağımız Bursaspor maçında diri bir takım görme umudundayız." ifadelerini kullandı.

İpekoğlu, bugüne kadar hiçbir dönemde, yabancı oyuncu transferinde böyle sıkıntı yaşamadığını dile getirerek "Bu sene ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Darbe girişimi bunun en büyük etkeni. Bu da ister istemez yabancı oyuncuları etkiliyor. Kendileri gelmek istese ve kabul etse bile en sonunda karar merci aileleri olduğu için veto yiyorlar. Onlar da tabii ki gelmiyor ama inşallah aşarız bunu." şeklinde konuştu.

Yorumlar