Adana Demirspor’un efsane futbolcusu Selami Tekkazancı hayatını kaybetti

Adana Demirspor’un efsane futbolcularından Füze Selami lakaplı Selami Tekkazancı, yaklaşık 10 aydır tedavi gördüğü Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor’un efsane futbolcusu Selami Tekkazancı hayatını kaybetti

Adana Demirspor’un efsane futbolcularından Füze Selami lakaplı Selami Tekkazancı, yaklaşık 10 aydır tedavi gördüğü Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 81 yaşında vefat eden Adana Demirspor’un unutulmaz futbolcusu Tekkazancı’nın başarılı futbolunun yanı sıra, centilmenliği, efendiliğiyle, nezaketiyle örnek bir insan olduğunu söyledi.

Hadi, Demirspor’da efsane futbolcu ve yüzücü Muharrem Gülergin’den sonra en fazla forma giyen ve hizmeti bulunan Tekkazancı’nın, Adana sevdası nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takımlardan transfer teklifi almasına rağmen Adana Demirspor’u tercih ettiğini belirterek, “16 yaşında giydiği Adana Demirspor formasını 25 yıl sırtından çıkartmadı.” dedi.

Adana’nın tanıtımına önemli katkısı bulunan, attığı frikik golleriyle Türkiye’deki tüm kulüplerin dikkatini çeken, genç ve ordu milli takımlarda forma giyen Selami Tekkazancı’nın ailesine ve spor camiasına baş sağlığı dileyen Hadi, Sarıçam Spor Lisesi’nde gerçekleştirilen spor müzesinde, Selami Tekkazancı’nın fotoğraf ve özgeçmişinin yer aldığını ve genç sporculara model olacağını da sözlerine ekledi.

SELAMİ TEKKAZANCI KİMDİR
1933 yılında Adana’da doğdu. Futbola 16 yaşında Adana Demirspor’da başladı. Attığı frikik golleriyle dikkati çekerek hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’dan transfer teklifleri aldı. Kısa bir dönem İstanbul’da kaldı. Ancak, Adana Demirspor sevgisi nedeniyle yeniden Adana’ya döndü. Adana Demirspor’un efsane futbolcusu Muharrem Gülergin ile birçok şampiyonluklar yaşadı. Genç ve Ordu Milli takımlarında forma giydi. 1953-1954 futbol sezonunda Türkiye Amatör Takımlar Şampiyonasında Selami Tekkazancı’nın Hacettepe takımına attığı tek golle, Adana Demirspor Türkiye şampiyonu olmuştur. Yine 1971-1972 futbol sezonunda Adana Demirspor ilk kez Süper Lig’e çıkmasında Selami Tekkazancı’nın büyük katkısı oldu. 1974 yılında Türkiye’nin ve 3 büyüklerin ünlü şöhretler karmasının katılımıyla 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda jübilesini yaptı. Selami Tekkazancı, jübilesini yapmasına rağmen Adana Demirspor kötü durumda olduğu için 2 yıl daha futbol oynadı. 38 yaşında futbola veda etti. Adanaspor ile Adana Demirspor kulüplerinde antrenörlük yaptı.
CİHAN

Yorumlar