Adana Demirspor Teknik Direktörü Uğur, 3-3'lük beraberliğe üzüldü

PTT 1. Lig'in 24. hafta maçını oynayan Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, 3-3 berabere kaldıkları Samsunspor maçı sonucunu üzüntüyle karşıladı.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor Teknik Direktörü Uğur, 3-3'lük beraberliğe üzüldü

PTT 1. Lig'in 24. hafta maçını oynayan Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, 3-3 berabere kaldıkları Samsunspor maçı sonucunu üzüntüyle karşıladı.

Karşılaşma sonrası 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Uğur, müsabakayı iki bölümde değerlendirmek gerektiğini kaydetti. Özellikle ilk 45 dakikada inanılmaz güzellikte bir Adana Demirspor izlediklerini dile getiren Uğur, şöyle konuştu:

"İkinci yarı biraz geriye çekilmenin, bireysel hataların da ön plana çıkması ile istediğimiz skoru elde edemedik. Sonuçta maçı berabere bitirdik. Ama genel olarak baktığımızda maça başladığımız gibi aynı tempoda oynamamız biraz zaman alacaktır. Çünkü takıma sonradan katılan oyuncuların bu süreci tamamen iyi değerlendirmesi için biraz zamana ihtiyacı vardır. Eğer bu dönemi kısa sürede geçersek çok daha tempolu, coşkulu bir Demirspor takımı bundan sonra sahada olacaktır."

Futbolda anlık olayların sonucu belirlediğini vurgulayan Uğur, müsabakanın son dakikalarında anlık bir gecikme ve dalgınlıkla üçüncü golü yediklerini ifade etti. Maçın ikinci yarısına 0-0 berabereymiş gibi çıktıklarını anlatan Mustafa Uğur, "Ama müsabakanın ilerleyen dakikalarında –bana göre lüzumsuz bir penaltı– ile skor 3-2 oldu. Ondan sonra ister istemez siz ne kadar müdahale ederseniz edin, skoru koruma dürtüsü otomatik olarak oyuncuda gelişiyor. Çok basit hatalar ortaya çıkıyor. Futbolcu o andan sonra istediği oyunu sahaya yansıtamıyor. Ben oyuncularımı gönülden kutluyorum. Gerçekten çok coşkulu başladılar. Bu coşkuyu müsabakanın geneline yayarsak, çok daha keyifli Adana Demirspor takımı net bir şekilde sahada olur." diye konuştu.

SAMSUNSPOR EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise kendileri ve Adana Demirspor için önemli bir maçın oynandığını söyledi. Adana Demirspor’un aradaki puan farkını kapatmak istediğini belirten Kalpar, "Bizde en azından kazamasak bile berabere kalma düşüncesi içerisindeydik. Çünkü zor bir maç olacaktı. 6 golün olduğu maçtan seyircilerin keyif almışlardır. Ama biz basit goller yedik. 2-0 mağlup duruma düştük. 2-1’i yakaladık; bu arada gol pozisyonları ürettik. Çok net pozisyonları gole çeviremedik. Arkasından büyük hatalarda 3’üncü bir gol yedik. 3-1’i ilk devreyi kapatmak çok kolay değil." şeklinde konuştu.

Devre arasında oyuncularını "İnancımızı nasıl sahaya yansıtabiliriz, biz bu değiliz." sözleriyle motive ettiğine işaret eden Kalpar, şöyle devam etti:

"İkinci yarıda çok net pozisyonlar bulmamıza rağmen gol yollarında çok fazla etkili olamadık. Eğer girdiğimiz pozisyonları değerlendirmiş olsaydık, inanıyorum ki buradan galibiyetle ayrılırdık. Şu ana kadar oynadığımız maçları düşündüğümüzde en rahat, kolay pozisyona girdiğimiz maç olarak değerlendirebilirim. Çünkü pozisyon yakaladık. Bunları daha olumlu kullanabilirdik. Ne olursa olsun, oyuncularımın yaptığı mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Skoru 3-1’den 3-3’e getirmek kolay değil. Samsunspor emin adımlarla yoluna devem ediyor."
CİHAN

Yorumlar