Adana Demirspor - Ankaraspor maçının ardından

PTT 1. Lig’in 26. haftasında lider Ankaraspor’u konuk eden Adana Demirspor, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta rakibine 3-2 yenildi.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor - Ankaraspor maçının ardından

PTT 1. Lig’in 26. haftasında lider Ankaraspor’u konuk eden Adana Demirspor, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı maçta rakibine 3-2 yenildi. Karşılaşma sonrasında ev sahibi takımda şaşkınlık, konuk takımda ise sevinç vardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Mustafa Uğur’un istifasının ardından Adana Demirspor Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Nurettin Yılmaz, maçın şaşkınlığını yaşadıklarını belirtti. Takımda kısa sürede değişiklikler yapmanın zor olduğunu belirten Yılmaz, "Oyuncular teorik olarak anlatılan şeyleri sahaya çok güzel yansıttı. Rakibi ikinci bölgede karşılayıp, alanı daraltınca ters toplarla attığımız iki akıl dolu gol vardı. İkinci devre yine aynı arzulu futbolla başladık. Ama talihsiz sakatlıklar yaşadık. Özellikle Oğuzhan’ın sakatlandığı an oyuna oyuncu sokamadık. Dışarıda kaldı. Yediğimiz gol kendi açımızdan üzücü. Büyük emek sarf etti arkadaşlarım. Buna çok üzülüyorum. En üst düzeyde bir mücadele vardı. Hak etmediğimiz bir yenilgi oldu." diye konuştu.

Adana Demirspor kaptanı Efe İnanç ise büyük bir şaşkınlık içinde olduklarını belirtti. Maça istedikleri gibi iyi başladıklarını aktaran Kaptan, “İlk yarıyı 2-0 önde kapattık. Sahamızda oynuyoruz. Sezon başından beri 4-1 önde gitsek bile ikinci yarıların başında rakip takımı maça ortak ediyoruz maalesef. Böyle bir problemimiz var. Maçı rahat kazanamıyoruz. İkinci yarının ilk 15 dakikası çok önemliydi bizim için. Bunu içeride konuştuk ama rakip takımın gol bulması heyecanı daha da arttırdı. Buna karşılık vermeye çalıştık ancak başaramadık. Çok çabuk 3-2 oldu. Artık önümüzdeki maçlara bakmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Demirsporlu Erdi Öner de çok üzgün olduklarını belirterek, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Çok iyi başladığımız bir maçı kaybetmenin üzüntü içindeyiz. İnşallah bu maçı unutup önümüzdeki karşılaşmalarda taraftarımızı sevindiririz” dedi.

Karşılaşma sırasında tribüne gönderilen Ankaraspor Teknik Direktör Osman Özköylü’nün yerine basın toplantısına katılan Ankaraspor Yardımcı Antrenörü Cengizhan Baskın, galibiyetten dolayı futbolcularını kutladı. Teknik Direktörlerinin haksız yere atıldığını belirten Baskın, bunun oyuncularını hırslandırdığını belirtti. Cengizhan Baskın, "Hocamız atıldığı için üzgünüz. Çünkü haksız yere atıldı. Herhalde atılması bizim için artı motivasyon oldu. Çocuklar maçtan sonra hocalarına gittiler. Hepsine teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Ankarasporlu futbolcu Müslüm Yelken de maça istedikleri gibi başladıklarını, ancak hiç beklemedikleri anlarda 2 gol yediklerini aktardı. Yelken, “Bir anda 2 farklı geriye düştük. İkinci yarı çevireceğimizi biliyorduk. İnandık. İlk golü bulduktan sonra da iyi oynamaya başladık. Golleri de bulduk. Galip geldiğimiz için mutluyuz." şeklinde konuştu. Ankaraspor’un bir diğer oyuncusu Galip Güzel ise her zaman olduğu gibi çok iyi başladıklarını ancak gerisini getiremediklerini aktardı. İlk yarıyı 2-0 geride kapatmalarına rağmen maçı çevireceklerine olan inançlarını koruduklarını ifade eden Güzel, “İkinci yarı yine iyi başladık ve golleri de bulduk. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet oldu. Bu 3 puanı hocamıza armağan ediyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar