Adana Demirspor-Adanaspor

Bugünkü futbol şöleni yalnızca Fenerbahçe-Galatasaray arasında değil. Güney'in dünyaca ünlü derbisinde Adana Demirspor ile Adana kozlarını paylaşacak, 15.30'daki maçın sonucu PTT 1. Lig'de taşları yerinden oynatacak.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor-Adanaspor
Bugünkü futbol şöleni sadece Fenerbahçe-Galatasaray içinde değil. Güney'in dünyaca meşhur derbisinde Adana Demirspor ile Adana kozlarını paylaşacak, 15.30'daki maçın neticesinde PTT 1. Lig'de taşları yerinden oynatacak.

Beklenen gün geldi çattı... PTT 1. Lig’de haftalardır üstünde konuşulan Adana derbisi için arka sayım başladı. Aynı kentin iki kökünden ekibi ezeli rekabette 53. kere karşı karşıya gelecek. İki takım içinde oynanan 52 resmi maçtan 20’sini Turuncu-Beyazlılar, 12’sini Mavi-Lacivertliler kazanırken, 20 karşılaşma berabere sonuçlanmıştı. Adana devlerini bu seferki kapışmaları da kocaman coşkuya sahne olacak. Çünkü maçtan çıkacak netice ligin kaderine direkt tesir edecek. 41 puanla 2. sırada yer piyasa ve zirvenin en iddialı takımlarından birisi bulunan Şimşekler yitik yaşaması galinde yarışta ağır cerahat alacak. Güvenç Kurtar idaresinde ikinci yarının flaş takımlarından birisi durumuna gelen 28 puanlı Adanaspor ise geçen haftaki kritik Samsun zaferini taçlandırmak ve Play-Off iddiasını güçlendirmek hesabına sahada daima 3 puanla ayrılma zorunda. Ev sahibi konumundaki Adana Demirsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan bölümdeki biletilerin tamamına yakınını tüketti. Adanasporlular da yüzde 5’lik bölümde takımlarını estekleyecek. Demirspor bu maçta tam kadro. Toros Kaplanı’nda ise Atakan Ekiz ve Yiğitcan Gölboyu bu maçta forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler;

ADANA DEMİRSPOR: Janosevic, Cumali, Hakan, Abdülkerim, Şaban, Attamah, Mesut, Tayfur, Timur, Hurşut, Özgürcan

ADANASPOR: Mert, Fahri, Merthan, Abdullah, Selçuk, Samican, Emre Uğur, Nduka, Tevfik, M.Boztepe, Tiago

STAT: 5 Ocak

SAAT: 15.30

YAYIN: TRT Spor

HAKEM: hür Yankaya

Kaynak: FANATİK

Yorumlar