Adana Demirspor 1-0 Adanaspor

5 Ocak Stadı'nda atmosfer muhteşemdi. Adana derbisi her zamanki gibi nefes kesti. Ev sahibi Şimşekler 45'te Özgürcan'ın attığı penaltıyla sevindi, Toros Kaplanı'nda üzüntü hakimdi. Ezeli rakiplerin maçının olaysız bitmesi ise herkesi mutlu etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana Demirspor 1-0 Adanaspor
5 Ocak Stadı'nda atmosfer muhteşemdi. Adana derbisi her zamanki benzeri soluk kesti. Ev sahibi Şimşekler 45'te Özgürcan'ın attığı penaltıyla sevindi, Toros Kaplanı'nda üzüntü hakimdi. Ezeli rakiplerin maçının olaysız bitmesi ise herkesi mesut etti.

Uzun süredir gündüz oynanan bir derbiye tanık olmamıştık. Adana’daki iyi hava, 5 Ocak Stadı’ndaki atmosferi güzelleştirdi. İlk düdük öncesi Şimşekler’in yaptığı mükemmel koreografi ise izleyen/oynayan herkesi Adana’nın dev derbisine hazır bir vaziyete getirdi. Demir ilk 2’de kalmak, Toros Kaplanı ise Play-Off potasını tutmak istiyorsa her zaman 3 puanı düşünmeliydi. Kadrolar da zaten aynen öyleydi.

Müthiş ilk yarı
Bu sebepten tempo bir an olsun düşmedi. 10’da Nduka, 12’de Beykan’la başlayan net ataklar 34’te Hüseyin, 39’da Tevfik’in gole yakınlaşmasıyla devam etti. Stoper Yiğitcan’ın cezalı, Ozan’ın ise hasta olmasıyla ilk 11’de sahaya çıkan Abdullah Karmil, Turuncu-Beyazlılar’ın en güçsüz halkasıydı. Nitekim; iyi savunma yapan; Tiago, Nduka ve Ahmet Dereli benzeri seri silahlarıyla rakibi yıpratan Adanaspor’u yakan ad de o oldu yaptırdığı lüzumsuz penaltıyla. 45. dakikada topun başına geçen Özgürcan, bu sezonki 8. golünü attı.

Tecrübe konuştu!

Ünal Karaman
sezonun başlamasına 15 gün kalan kurduğu ‘Toplama takım’la zirveye yürürken farkını, oynattığı kompakt futbolla gösterdi. Yani saldırı gerektiğinde müşterek saldırdılar, savunma gerektiğinde takım şeklinde rakibi karşıladılar. Adana derbisinde de skor üstünlüğünü ele alınca bir daha da rakiplerine göz açtırmadılar. Hatta 64’te ve 79’da Artun’la farkı kaçırdı Lacivert-Mavililer. Güvenç Kurtar, azalma potasının adayı bulunan Toros Kaplanı’nı ayağa kaldırdı eyvallah ama PTT 1. Lig’de sezon başından buyana görevine süren 5 hocadan bir tanesi bulunan Ünal Karaman dünün kahramanıydı öğrencileriyle birlikte.

90+ Ömer Necati Albayrak

Kaynak: FANATİK

Yorumlar