Abdurrahim Albayrak: Mancini'nin gidişi hayırlı oldu

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini'nin Galatasaray'dan ayrılışının hayırlı olduğunu düşündüğünü söyledi.Sarı kırmızılı taraftarların gönlüne kazınmış ve futbolcularla...

Google Haberlere Abone ol
Abdurrahim Albayrak: Mancini'nin gidişi hayırlı oldu

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Abdurrahim Albayrak, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini'nin Galatasaray'dan ayrılışının hayırlı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Sarı kırmızılı taraftarların gönlüne kazınmış ve futbolcularla yakın ilişkisi herkesçe bilinen Abdurrahim Albayrak, Lig Radyo'da yaptığı açıklamada gündeme dair konularda görüşlerini açıklarken, 'Galatasaray'ın şu anki durumunu nasıl görüyorsunuz?' sorusuna verdiği cevapta, "Hiç beklemediğimiz bir ayrılık oldu ama bu ayrılığın Galatasaray'a çok hayırlı olduğunu düşünüyorum ben. Hem Mancini için hem Galatasaray'ın geleceği hem camia için hayırlı bir ayrılık olduğunu düşünüyorum. Mancini'nin güzel, dik duruşuna teşekkür ediyorum. Yakışanı yaptı, Galatasaray'a hiç zorluk çıkarmadı, Galatasaray'ın geleceğini de riske atmadı. Camianın hakikaten beğeneceği şekilde ayrıldı, keşke daha önce olsaydı, ama Başkan'a zorluk çıkarmadan ayrılmasından dolayı bir Galatasaraylı olarak teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mancini ve kulübün bu seneki maddi durumunun da son derece önemli olduğunun hatırlatılarak, Galatasaray kulübünün bu sene çok fazla açılmak istemediği şeklindeki yoruma ise Albayrak, şöyle katkıda bulundu:

"UEFA'nın kriterlerine baktığınızda, yapamazsınız, kendi istediğiniz her şeyi uygulayamazsınız. Kazanacaksınız ki harcayacaksınız. UEFA diyor ki, bu kadar kazanıyorsanız, bu kadar transfer yapacaksınız. Ben aslında ayrılan 8-9 genç arkadaşımızın faydaları olacaktır ama zamansız transferler yapıldı. Devre arasında ciddi bir yatırım yapıldı. Hem devre arasında 8-9 tane futbolcu al hem de sezon bittiğinde al, ama elinizden çıkartarak alabilirsiniz.

Bir kere Türkiye'deki kulüplerin elinde bir 'yabancı' bombası var. Kimse elindeki yabancı sayısını boşaltmadan futbolcu alamaz, eğer alırsanız, bütün yetkileri bırakacağınız futbolcuların eline veriyorsunuz. Boşaltmak için yeni aldığınız futbolcularla tekrar mukavele tazelemeniz için size inanılmaz zorluklar çıkartıyorlar ve gelecek sene alacakları paraları da tahsis ederek, elini kolunu sallaya sallaya çekip gidiyorlar.

Onun için bir kere federasyonun vermiş olduğu bu karar, kulüplerin çok canını acıtacak, acıtmaya da devam edecek. Keşke böyle bir yabancı kısıtlaması olmasaydı, keşke bu paralara transfer edilen futbolcular ellerinde kalmasaydı. Onun için fazla futbolcu da alınamayacak. Mancini de baktı ki, istediği futbolcular alınmayacak, kendi kariyerini de düşünerek ayrıldı. Zaten Galatasaraylılar'ın birçoğunun eleştirdiği sistemle oynatıyordu takımı. Galatasaray'ın geleceği açısından zorluk çıkarmadan ayrıldığı için kendisine teşekkür ediyorum."

'LUCESCU UYUMLU VE MÜTEVAZİ BİR KİŞİ'

Abdurrahim Albayrak, Galatasaray'ın eskiden de çalıştırıcısı olan ve takıma yeniden geldiği belirtilen Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun dönüşüyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Lucescu uyumlu bir insandır, mütevazıdır, Galatasaray'a gelebilecek en iyi antrenörlerden bir tanesidir. Hele zaten bu ortamda hiç transfer yapmadan, elindeki futbolcuları değerlendirerek para kazandıracak tek antrenördür.

Galatasaray'a inşallah gelir, gelmesini benim kadar çok kimsenin isteyeceğini zannetmiyorum. Zaten Türkiye'ye her gelişinde muhakkak birlikte olduk. Hatta O'na Galatasaray'dan ayrılıp giderken çok üzülmüştüm, 'Bir gün mutlaka bulaşacağız, bir araya geleceğiz' dediğimde çok mutlu olmuştu.

En son yasak olmasına rağmen UEFA Kupası'nı aldıklarında, ben Fenerbahçe Stadı'na girdim, daldım sahaya, Lucescu'yla birlikte kupayı kaldırdım, UEFA yetkilileri şaşırdı. O gün Galatasaray kupayı almış gibi sevindim. Çünkü o takımın başında Lucescu vardı. Lucescu'nun da geçmişte Türkiye'ye, Galatasaray'a çok büyük hizmetleri olmuştur, inanılmaz anılarımız var onunla. O yüzden dönmesini canı gönülden istiyorum. Bu sadece Galatasaray için geçerli değil, hangi takım olursa gelmesini istiyorum. Çünkü ailesine, torunlarına çok düşkün, buradan Bükreş'e gitmesi de daha kolay olacaktır. Biraz bekleyelim ve görelim."

Albayrak, 'Lucescu az ama öz insanla çalışmayı seviyor. Mutlaka stratejik ve lojistik desteği sağlayabilecek isimlere güveniyor. Sizin de aranız çok iyi. Böyle bir teklif gelirse, siz kulübe dönmek istiyor musunuz?' şeklindeki soruya ise "Zaman her şeyin ilacıdır. Galatasaray için hayırlısı neyse Allah onu nasip etsin. Bir tane önemli vardır, o da Galatasaray'dır. Ben inanıyorum ki, Lucescu gelirse transfer de istemez, eldeki kadroyla çok iyi işler yapar. İnşallah tekrar Türkiye'ye, İstanbul'a, Galatasaray'a döner." diye cevap verdi.

Abdurrahim Albayrak'ın açıklamalarının detayı ise şöyle:

Bir fotoğraf vardı, aynı masada Sayın Ünal Aysal, siz, Mancini ve aynı zamanda Lucescu bir arada oturmuştunuz İstanbul'a ziyaretinde. Orada ne konuşulmuştu?

O bir akşam önce gelmişti, ben onu alıp balıkçıya götürmüştüm, ertesi gün de ben Florya'da bir yer ayarladım, futbolcularla yemek yiyecektik, Ali Dürüst de geldi, hep beraber yemek yedik. Ertesi gün de futbol takımıyla Lucescu'yla yemek yiyecektik. Sabah Florya'da bir hazırlık maçı vardı, beni aradı Ünal Başkan'ın kendisini yemeğe davet ettiğini, ama yer ayarladığım için istersem birlikte yiyebileceğimizi söyledi. Ben bir Galatasaraylı olarak, Galatasaray Başkanı'nın böyle bir teklifine ne derim. Ben o ayırttığım yerin parasını da öderim, ama Florya'da Başkan'la yemek yersek daha şık olur dedim. Hep beraber yemek yedik, yakışanı buydu. Ben yer ayırttım, olmaz diyecek karakterde de değilim.

Galatasaray'da basketbol da işin içine karıştı. İpler şu an çok gerildi. Ne yapılmalı sizce tekrar kulüpler arası o birliğin sağlanması için?

Önümüzde çok kritik bir dönem var, izliyorum ve üzülüyorum. Sadece benim çabalarımla olmaz, kulüplerin topyekün ele alması lazım, sizler programlarınızda değişik yayınlar yapmanız lazım. Böyle kavga gürültüyle olmaz. Böyle devam ederse, insanlar aileleriyle gidemez. Hep beraber düzeltmek için, bir an önce çözüm yolları aramamız lazım. Bir yere gittiğimizde Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu hep beraber sohbet etmiyor muyuz? Alıp veremediğimiz ne? Şu üç günlük dünyada neyi paylaşamıyoruz? Önceden biliyorsunuz İnönü Stadı'na giderdik, onlar bize şarkı söylerdi, biz onlara şarkı söylerdik, birbirimizi kızdırırdık ama asla kavga etmezdik, küfür etmezdik. Ne oldu bize, neden değerlerimizi bu kadar ayaklar altına aldık? Herkes elinden geleni yapsın, bu işi bir an önce düzeltelim.

Galatasaray'ın gelecek yılı çok önemli. 4. Yıldız kapıda bekliyor. Siz nasıl bir Galatasaray bekliyorsunuz?

Ben bunların hepsini gelecek olan antrenöre bağlıyorum. Eğer Galatasaray'a Türkiye'ye hiç gelmemiş yeni bir antrenör gelirse, ister istemez bizim işimiz zorlaşır, külfet artar. Çünkü hayli yabancı sayısı var elimizde, bunlara yenileri eklenirse, yeni gelecek hoca sistemine göre futbolcular almaya kalkarsa o zaman işimiz zor olur diye düşünüyorum ama Lucescu gelirse Galatasaray kazanır, herkes mutlu olur."

CİHAN

Yorumlar