ABD'nin FIFA 2014'te 2. tura çıkması Obama'yı da umutlandırdı

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda grup maçları tamamlanmasına rağmen tartışmalar sürüyor.Gruplardan çıkamayan bir çok ülkede teknik adam ve oyunculara tepkiler sürürken G Grubu'ndan averajla 2. tura çıkan ABD'de Başkan Barack Obama da şampiyonluk...

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin FIFA 2014'te 2. tura çıkması Obama'yı da umutlandırdı

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda grup maçları tamamlanmasına rağmen tartışmalar sürüyor.

Gruplardan çıkamayan bir çok ülkede teknik adam ve oyunculara tepkiler sürürken G Grubu'ndan averajla 2. tura çıkan ABD'de Başkan Barack Obama da şampiyonluk şanslarının sürdüğünü söyledi.

ABD'nin G Grubu'nda Gana galibiyeti (2-1) ve Portekiz beraberliği (2-2) ile topladığı 4 puan ve averajla çıktığı 2. tur sevincini değerlendiren ABD Başkanı Barack Obama, "Bizim hala Dünya Kupası’nı kazanma şansımız devam ediyor. Onlarla daha fazla gurur duyamazdık." dedi.

Bilindiği gibi ABD, Almanya, Portekiz ve Gana'nın bulunduğu gruptan 4 puan ve averajla ikinci olmuş ve son 16 takım arasına girmiştib. ABD, 2. turda 1 Temmuz Salı günü Belçika ile karşılaşacak.

Dünya Kupası'nda grup maçlarında oynanan futbol, bir varlık gösteremeyen Portekizli Cristiano Ronaldo ve attığı gollerle takımını taşıyan Brezilya'nın yıldızı Neymar kadar rakibini ısıran ve 9 milli maçtan, 4 ay da futboldan men edilen Luis Suarez tartışılmaya devam ediyor.

Yeni sezonda Trabzonspor'u çalıştırmasına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Vahid Halilhodzic ve takımı Cezayir de grup maçlarının Kosta Rika ile adından en çok sözettiren takımı olurken, Cezayirli İslam Slimani'nin Rusya'ya attığı golle gelen ikinci turun ise iki önemli olayı gündeme getirdiğine vurgu yapılıyor.

Cezayir dünya kupaları tarihinde ilk kez ikinci tura yükselirken, İspanya 1982 Dünya Kupası'nda Avusturya'yı gruptan çıkardığı ve kendisini safdışı bıraktığına inandığı Almanya karşısına rövanş için çıkacağı da dile getiriliyor.

A Grubu'nda Hırvatistan, Meksika ve Kamerun'la mücadele eden ev sahibi Brezilya, 7 puanla lider olarak 2. tura adını yazdırırken futboluyla da eleştiri almaya devam ediyor.

İki galibiyet ve bir beraberlikle 7 puan toplayan takımın önemli isimlerinden biri olan Fred, artık işlerinin daha zor olduğunu söylerken, gruplardan daha iyi olacaklarını söyledi. Fred, "Bazı çalışmalar yaparak hatalarımızı düzeltmeliyiz. Hatalara devam edersek elenme riskimiz artar. Şu an durumumuz olduğu kadar zor, ancak biz gelişiyoruz." dedi.

Uruguay'ı İtalya ve İspanya gibi takımların bulunduğu ve ölüm grubu olarak adlandırılan D Grubu'nda ikinci yaparak bir üst tura taşıyan isimlerin başında gelen Luis Suarez tartışması ise devam ediyor.

Uruguay Futbol Federasyonu Başkanı Wilmar Valdez, 1-0 kazandıkları İtalya maçında rakibini ısıran ve çok ağır ceza alan oyuncusuna sahip çıkarak, "Luis geçmişte hata yaptı ve bunun bedelini ödedi, ancak hayatı boyunca cezalandırılması doğru olamaz." dedi.

Bilindiği gibi Uruguay, D Grubu'nda Kosta Rika'yı 3-1 yenilerek başladığı maçlarda İngiltere'yi (2-1) ve İtalya'yı (1-0) mağlup ederek 6 puan toplamış ve 7 puanlı Kosta Rika'nın ardından grup ikincisi olarak bir üst tura çıkmıştı. Uruguay ikinci tur maçında bugün TSİ 23.00'te Kolombiya ile mücadele edecek.

CİHAN

Yorumlar