ABD'de coşku ile karşılanan A Milli Takım, ilk antrenmanını da yaptı

A Milli Futbol Takımı, dün sabah erken saatlerde geldiği başkent Washington'da kampa girdi. Eylül ayında başlayacak 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takım, akşam saatlerinde de ilk antrenmanını D.C. United futbol...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de coşku ile karşılanan A Milli Takım, ilk antrenmanını da yaptı

A Milli Futbol Takımı, dün sabah erken saatlerde geldiği başkent Washington'da kampa girdi. Eylül ayında başlayacak 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına hazırlanan A Milli Takım, akşam saatlerinde de ilk antrenmanını D.C. United futbol takımının çalışma sahasında gerçekleştirdi.

A Milli Takımını ABD'ye gelişinde az sayıdaki Türk taraftarlar coşku ile karşılarken, antrenman için sahaya gelişlerinde de Washington ve çevresinde yaşayan bazı Amerikalı Türkler, ay yıldızlı bayraklarla destek verdi. Futbolculardan imza alıp fotoğraf çektiren Türkler, oyunculara büyük ilgi gösterdi. A Milli Takımın antrenmanı yaklaşık bir saat sürdü.

"SERT BİR TAKIMA KARŞI İYİ MÜCADELE ETTİK"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenmanda gazetecilerin sorularını cevapladı. İrlanda ile oynadıkları hazırlık maçının değerlendirilmesinin istenmesi üzerine Terim, sert bir takıma karşı iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Zaman zaman baskıya maruz kalan millilerin, pozisyon vermemek için takım halinde iyi defans yapmaya çalıştığını vurgulayan Terim, "İlerde bastığımız zamanlar çok azdı bu maçta ama ilerde prese karar verdiğimiz zamanlarda takım halinde her topu İrlanda'dan almayı başarıp çabuk atağa çevirmeye başardık. Oyun içerisinde taktik varyasyon açısından birçok şeyi aynı yaşadığımız için çok mutluyum." dedi.

Terim, bazı oyuncuları değişik mevkide kullanma ve oynatma ihtiyacı hissettiğini anlatarak, İrlanda maçında, istediğini yapan ve sıkıştığı zaman da neleri yapıp neleri yapamayacağını ortaya koyan bir takımla karşılaştıklarını kaydetti.

"DEĞİŞİK ÜLKELERİN TAKIMLARI BİZİ AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN YOĞURUYOR"

Washington'daki Honduras ve New Jersey'deki ABD milli takımıyla yapacağı maçlardan beklentilerinin sorulması üzerine ise Terim, şunları ifade etti:

"Bu maçlar tabi sonuç ne olursa olsun bize çok şey katıyor, yani tecrübe adına, değişik felsefeler, oyun taktikleri, değişik ülkelerin değişik meziyette oyuncuları ve takımları bizi Avrupa Şampiyonası için yoğuruyor. Özellikle gençlerimizi bir yere getiriyor.

Burada tabi sezon olması bizim aleyhimize, tam tersi olarak hem Honduras hem ABD bizden sonra Dünya Kupası'na gidecekler ama biz kolay pes etmeyen, kazanmayı seven bir takım olma yolundayız. İnşallah böyle devam edecektir, ben inanıyorum ona ama sonuç ne olursa olsun bunlar bizim için faydalı seyahatlerdir.''

"KULÜP KAZANDI MI MİLLİ TAKIM KAZANIR"

Terim, takımda genç oyuncuların bulunduğu hatırlatılarak, uzun vadede genç oyuncuların istenileni verip vermediğinin yöneltilmesi üzerine, genç millilerin performanslarından memnun olduğunu dile getirdi.

"Açıkçası çok memnunum" diyen Terim, genç yeteneklerin kulüplerine döndükten, sezon başı kamplara katıldıktan sonra tekrar milli takıma daha diri ve güvenli döneceklerine dikkati çekti. Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yaşlı-genç ayrımı yapmaksızın ortaya iyi bir milli takım koyma niyetindeyiz. Çünkü sonuçta herkes bizden Avrupa Şampiyonası'na gitmemizi bekliyor. Yetiştirme işi zaten kulüplerimizin, o yüzden ben orada kaç yaşında oynamış diye bir şeye bakmıyorum ama onları yetiştirmede bizim de payımız veya onları ortaya çıkarmada bizlerin de payı olursa bundan çok memnun olurum.

Sonuçta kulüp kazandı mı milli takım kazanır, ikisi de kazandığı zaman Türk futbolu kazanır. Ben de ona yardımcı olmaya çalışıyorum. Onların sayısı çok önemli, tecrübelilerin sayısı ne kadar önemliyse, gençlerin de sayısı o kadar önemli.''

Ay yıldızlılar, 30 Mayıs Cuma günü Washington'da, Türkiye saatiyle 03.00'te Honduras ile karşılaşacak. Milliler daha sonra New Jersey'e geçerek ABD ile bir hazırlık maçı daha yapacak ve ardından da Türkiye'ye dönecek.

CİHAN

Yorumlar