ABD Başkanı Obama'dan "olimpiyat" teşekkürü

- Barack Obama, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 46'sı altın, 121 madalya kazanan atletleri Beyaz Saray'da kabul etti

Google Haberlere Abone ol
ABD Başkanı Obama'dan "olimpiyat" teşekkürü


İSTANBUL (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılan olimpiyat ve paralimpik takımını Beyaz Saray'da ağırladı.

Kasım ayındaki seçimler öncesi başkanlıkta son günlerini yaşayan Obama, olimpiyatlarda ABD adına yarışan olimpiyat ve paralimpik kafilelerini, eşi Michelle Obama ile Beyaz Saray'da kabul etti. Başkan Obama, 46'sı altın olmak üzere 121 madalya kazanarak olimpiyatları ilk sırada tamamlayan sporcuları övüp, hepsine teşekkür etti.

ABD'li kadın sporcuların bu yıl olimpiyatlarda çok önemli başarılara imza attığını vurgulayan Obama, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nın, ABD'li kadın sporcuların yılı olduğunu söyledi ve kadın atletlerin kazandığı 61 madalyanın, bazı ülkelerin toplam madalya sayından fazla olduğunun altını çizdi.

Başkan Obama ve eşi, olimpiyatlarda kadınlar cimnastik dalında 4 altın ve bir bronz madalya kazanan Simone Biles ile yakından ilgilendi. Michelle Obama'nın, 19 yaşındaki sporcu ile yaptığı şakalar salonda keyifli anların yaşanmasına neden oldu.










Yorumlar