Aba Güreşi Hakem Semineri ve Aday Hakem Kursu Hatay'da gerçekleşti

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) tarafından düzenlenen Aba Güreşi Hakem Semineri ve Aday Hakem Kursu Hatay'da gerçekleşti. Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) aba güreşinin çok çeşitli yönleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Aba Güreşi Hakem Semineri ve Aday Hakem Kursu Hatay'da gerçekleşti

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) tarafından düzenlenen Aba Güreşi Hakem Semineri ve Aday Hakem Kursu Hatay'da gerçekleşti.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) aba güreşinin çok çeşitli yönleriyle araştırılıp tanıtılması, aba güreşinin geleceğine ışık tutması ve spor kültürü açısından hem ulusal hem de uluslar arası düzeyde tanıtılması ve tanınması, aba güreşinin tarihi kültürel ve sportif değerleri kendi dar yöreselliğinden çıkarıp geniş bir kitleye yaymak, uluslar arası platformda geleneksel aba güreşini daha iyi tanıtacak hakemler yetiştirmek için aba güreşi semineri ve aday hakem kursu açtı.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Hatay'da Uluslararası Aba Güreşi Aday Hakem Kursu ve eski Aba Güreşi Hakemleri için Uluslararası Hakem semineri düzenleyerek kursta başarılı olan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Genel Başkanlığı’nı da yaptığı Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) kursa katılanlara hakemlik belgelerini takdim etti.

Büyükşehir Belediye Binası’nda CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Federasyonun Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ve DAGGSF 2. Başkanı, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak’ın da katıldığı sertifika töreninde, DAGGSF Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kendisine layık görülen unvandan dolayı teşekkürlerini sunarak, ata sporu olan aba güreşini en iyi yerlere taşımayı hedeflediklerini söyledi.

DAGGSF Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, federasyon ile hem Hatay'ın hem de Türkiye'nin tanıtımının yapılacağını ayrıca aba güreşinin dünya geneline paylaşımının sağlanacağını ifade etti. Sporda siyasete asla müsaade etmeyeceklerini bildiren Savaş, Hatay’ın birliğini ve beraberliğini düzenleyecekleri spor organizasyonları ile pekiştireceklerini vurguladı.

ÖZTEK: YAPTIKLARIMIZ ABA GÜREŞİ ADINA BİR BAŞARIDIR

Federasyonun Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ise yaptığı açıklamada, "Yaptıklarımız aba güreşi adına bir başarıdır ve bu başarıda en büyük pay Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a aittir. Aba güreşi ona çok şey borçludur. Aba güreşine gönül vermiş olan herkesin de bu yarışa katılması gerekmektedir." dedi.

Aba güreşinin Türk milletinin kültür ve tarih zenginliğini günümüze kadar taşıyan, geçmiş ile gelecek arasında köprü vazifesi üstlenen değerlerden biri olduğunu da belirten Öztek, "Aba güreşi, Türk'lerin 5 bin yıldan daha eski geleneksel ortak güreş sporudur." dedi.

ILICAK: TEMİZ SPOR BİLİNCİ SUNMAMIZ GEREKİR

Türk milli spor kültürünün en güzel motiflerinin canlı örneklerinden olan geleneksel aba, şalvar ve yağlı güreşlerin ecdat yadigârı olarak yaşatıldığını söyleyen DAGGSF 2. Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, spor bilincine vurgu yaptı.

DAGGSF 2. Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, "Ancak, bu güzelim değerlerimizi daha sağlıklı yaşatarak bulunduğu yerden en yükseklere çıkartmak gerekmektedir. Gençliğimizi bu sporumuza yönelterek tarihi, kültürel ve sportif değerlerimizi anlamalarını sağlamak ve doping ve kötü alışkanlıklarda uzak spor bilinci sunmamız gerekir." dedi.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu'nun ilk kez düzenlenen, Uluslararası Aba Güreşi Aday Hakem Kursu ve Aba Güreşi Hakemleri için Uluslararası Hakem semineri, DAGGSF 2. Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Genel Sekreter Sabri İnalöz, Yönetim Kurulu üyesi, Mustafa Karagöl, Yönetim Kurulu üyesi, Mehmet Cemil Delioğlu,Yönetim Kurulu üyesi, Ahmet Kural, Hakem Kurul Başkanı, Mehmet Dursun Karakaş ve Hatay İl Başkanı Hasan Yar'ın organizasonunda Hatay'da gerçekleşen seminere 51 kursiyer katıldı.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) Aba Güreşi Hakem Semineri ve Aba Güreşi Aday Hakem Kursiyer Listesi'nde ise şu isimler yeraldı:

M.Cemil Delioğlu, Hasan Yar, M.Dursun Karakaş, Hikmet Sabuncu, Yusuf Aydın, Kazım Turan, İskender Görür, Mehmet Karagöz, Selim Dağlı, A.Hayri Yılmaz, İbrahim Saday, Hayrettin Delioğlu, Yusuf Kırma, Ahmet Kardaşlar, Yunus Karakaş, Nasır Erek, Alperen Yar, Arafat Yapıcı, Uğur Kanmaz, Hasan Bülent Since, Rıza Dağlı, Hüseyin Malgaç, Şükrü Uygan, Mehmet Yar, Cemil Selçuk, Salih Selçuk, Sedat Delioğlu, Murat Akman, Sabri İnalöz, Ahmet Kural, M.Ramazan Karakaya, Selçuk Delioğlu, Kadir Saday, Serhat Delioğlu, İbrahim Sürmeli, Hüseyin Karakaş, Ali Tok, Doğan Karaoğlu, Abdulgani Dikmen, M.Mustafa Gündüz, Kerime Fatma Akman, Arzu Yiğitbaşı, Osman Kavukçu, Bekir Tüm, Saadettin Malgaç, Zübeyir İnalöz, M.Kemal Dağcı, Mustafa Uysal, Fatma Gümüşbaş Delioğlu, Ali Yar, Recep Muratağan.

CİHAN

Yorumlar