A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba maçına hazır

- Menajer Özyiğit: "Dersimize çok iyi çalıştık. Maçta çok büyük bir sürpriz beklemiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba maçına hazır

NANTES (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'nın Nantes kentinde yarın Küba ile oynayacağı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri çeyrek final maçının hazırlıklarını tamamladı.

A Milli Takım, La Trocardiere Spor Salonu'nda 1 saat süren hafif bir idman yaptı. Antrenmana şut çalışması ile başlayan milliler, ardından taktik çalıştı. Başantrenör Ekrem Memnun, idman sırasında oyunculara sık sık uyarılarda bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın menajeri Arzu Özyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyuncuların milli takıma çok formda geldiğini belirterek, "Fazla dinlenme fırsatı bulamadan hemen milli takıma adapte oldular ama fizik olarak çok iyi durumdalar. Başantrenörümüz her anlamda kızları çok iyi hazırladı ve bu oynadığımız iki maça çok iyi yansıdı. Umarız Küba maçına da aynı düzeyde, aynı motivasyonda başlarlar. Rio’ya gideceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özyiğit, Küba Milli Takımı ve oyun stili hakkındaki bir soruya, "Küba tabii ki Avrupa basketbolu olmadığı için bize yabancı bir ülke. Antrenörlerimiz günlerdir gece geç saatlere kadar çalışıyorlar, takımı analiz ediyorlar. Takıma karşı ne şekilde oynayacağımıza karar veriyorlar. Dersimize çok iyi çalıştık. Maçta çok büyük bir sürpriz beklemiyoruz. Gerçekten iyi bir şekilde oynayıp, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum." yanıtını verdi.

Bu arada akşam saatlerinde yapılması planlanan ikinci antrenmanının, Ekrem Memnun tarafından iptal edildiği ve takımın kamp yaptığı otelde dinlenmeye çekildiği öğrenildi.

A Milli Takım, çeyrek finalde yarın Küba ile TSİ 16.00'da karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, Küba maçını kazanması halinde 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde edecek.

Öte yandan, Nevriye Yılmaz'ın 36'ncı yaş günü milli takımın konakladığı otelde oyuncular, teknik ve idari ekibin katılımıyla kutlandı.

Yorumlar