A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben:

- "Olimpiyatlarda işimiz çok zor. İnşallah başarılı olup madalya ile döneriz" - "Galatasaray ile 2 sene daha sözleşmem var. Açıkçası değişik olaylar olmazsa en azından bu sene de takımdan ayrılmayı düşünmüyorum"

Google Haberlere Abone ol
A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben:


İSTANBUL (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Işıl Alben, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Olimpiyat Oyunları'ndan madalya ile dönmek istediklerini kaydetti.

Işıl Alben, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, olimpiyatlardaki hedeflerinin madalya olduğunu belirterek, "Arkadaşlarım her antrenmanda bir adım daha fazla atmak için kendini zorluyor. Eğer madalya alamazsak hem kendim hem de bu takıma emek vermiş her birey için çok büyük üzüntü yaşarım. İşimiz çok zor. İnşallah başarılı olup madalya ile döneriz. Olimpiyatlardaki derece, Türk kadınının dünyadaki duruşu ve ülkemizde kız çocuklarının spora teşvik edilmesi bakımından büyük önem taşıyor. Bu madalya çok farklı anlamlara sahip olacak." değerlendirmesinde bulundu.


- "Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmüyorum"


Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nda yaşanan kadro değişimiyle ilgili görüşlerini paylaşan milli basketbolcu, şunları ifade etti:

"Galatasaray ile 2 sene daha sözleşmem var. Açıkçası değişik olaylar olmazsa en azından bu sene de takımdan ayrılmayı düşünmüyorum. Takımın kimyası ve hedefleri çok değişti. Seneler sonra tekrar Avrupa Kupası'nda oynamak garip olacak. Kariyerimde, kulüpler bazındaki en büyük başarılarımı Galatasaray ile yaşadım. Hem Avrupa Kupası hem de Avrupa Ligi şampiyonluğu kupasını kaldırdım. İkisi de Türkiye'de birer ilkti. Benim için elbette çok değerli paha biçilmez zamanlar. Gidebilirdim ama kalmak da benim tercihim, devamını zaman gösterecek."


- "Başkan karşımda ağlamaya başladı"


Işıl Alben, iki sezon önceki Dinamo Kursk deneyimiyle ilgili de, "Gittiğim ve orada sezonu tamamladığım için çok mutluyum. Çok zor bir şehre ve iklime gittim. İlk yurt dışı deneyimim olduğu için çok zorlandım. Ocak ayı başına kadar hep dönmek istedim ama bırakmadılar. Kursk takımında özel olduğumu her gün hissettirdiler ve kalmam için her şeyi yaptılar. Sezon sonuna yaklaşıldığında başkanın 'Kal' baskılarına rağmen 'Evime dönmek istiyorum.' dediğimde karşımda ağlamaya başladı. Açıkçası çok şaşırmıştım. Odada ne yapacağımı bilemedim, kalktım sarıldım ve teşekkür ettim. Aramızda hala güzel bir diyalog var. Onları çok seviyorum, sık sık haberleşiyoruz. Kariyerimin devamında tekrar yurt dışı deneyimi yaşamak isterim." şeklinde görüş bildirdi.

Yorumlar