A Milli Erkek Voleybol Takımı hazırlıklarını sürdürüyor

- Milliler, Mısır ile 3 hazırlık maçı yapacak - Başantrenör Zanini: "Hedefimiz, savaşçı yapımızla Portekiz’de oynanacak FIVB Dünya Ligi 2. grup finallerinde yer almak"

Google Haberlere Abone ol
A Milli Erkek Voleybol Takımı hazırlıklarını sürdürüyor


ANKARA (AA) - FIVB Dünya Ligi ve Avrupa Şampiyonası 2. tur elemelerinde mücadele edecek A Milli Erkek Voleybol Takımı, Mısır ile 3 hazırlık maçı yapacak.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, bu yaz FIVB Dünya Ligi 2. grup ve Avrupa Şampiyonası 2. tur eleme karşılaşmalarına çıkacak milliler, hazırlık kampı için bulunduğu İzmir'de, Mısır ile 3 dostluk maçı oynayacak. Atatürk Voleybol Salonu'ndaki mücadeleler, yarın saat 15.30, 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde ise 17.00’de başlayacak.

Turnuvalar hakkında açıklamalarda bulunan milli takım başantrenörü Emanuel Zanini, şu ifadeleri kullandı:

"Bir önceki Dünya Ligi'den biraz daha değişik bir formatta oynanacak bu turnuvada yarışacağımız ve ev sahipliği yapacağımız için gurur duyuyoruz. Rekabetin en üst seviyede yaşanacağı bu turnuvada gençleştirilmiş kadromuzla çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum. Bu genç ekibin oynayacağı voleybolu izlemek çok keyifli olacak. Turnuvaya hazırlanmak için çok kısa bir süremiz vardı fakat biz bu sınırlı zamanda çok iyi bir hazırlık süreci geçirdik. Hedefimiz, savaşçı yapımızla Portekiz'de oynanacak finallerde yer almak."


- Maç takvimi


FIVB Dünya Ligi'ne katılacak milli takım, Avrupa Konfederasyonu 2. Grup'ta yer alacak.

Türkiye, Hollanda, Portekiz ve Slovakya'nın bulunduğu A Grubu maçları 17-19 Haziran'da İzmir'deki Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanacak. E Grubu maçları, 24-26 Haziran tarihlerinde Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılacak. Kahire'deki maçlarda Türkiye, Finlandiya, Japonya ve ev sahibi ekiple karşılaşacak.

2. Grup'un son aşaması H Grubu maçları ise 1-3 Temmuz tarihlerinde Çin'in Xuancheng kentinde düzenlenecek. Türkiye, bu grupta Çin, Japonya ve Slovakya ile mücadele edecek. Grup sıralamasına göre tüm takımların aldıkları puanlar bir havuzda birleşecek. En çok puanı toplayan 3 ekibin yanı sıra ev sahibi Portekiz'in de katılımıyla FIVB Dünya Ligi 2. Grup final maçları 9-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Ay-yıldızlılar ayrıca eylül ayında Avrupa Şampiyonası 2. tur elemelerinde de yarışacak. 15-19 ve 22-25 Eylül tarihlerindeki elemelerde Türkiye, Belarus ve Hollanda ile karşı karşıya gelecek.


- Kadro


A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın 14 kişilik kadrosunda şu sporcular bulunuyor:

Libero: Caner Dengin, Hasan Yeşilbudak

Smaçör: Baturalp Burak Güngör, Gökhan Gökgöz, Fırat Ezel Filiz, Kadir Cin

Orta oyuncu: Faik Samed Güneş, İbrahim Ersin Başaran, Mustafa Koç, Özkan Hayırlı

Pasör: Arslan Ekşi, Ulaş Kıyak

Pasör çaprazı: Metin Toy, Serhat Coşkun

Yorumlar