A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman:

"Tek hedefimiz öncelikle Senegal maçını kazanıp, sonra yarı final mücadelesine hazırlanmak"

Google Haberlere Abone ol
A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman:

MANILA (AA) - Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri A Grubu ikinci maçında yarın Senegal'le karşılaşacak A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, "Tek hedefimiz öncelikle Senegal maçını kazanıp, sonra yarı final mücadelesine hazırlanmak" dedi.

Ataman, yaptığı açıklamada, Senegal karşılaşmasının kolay olmayacağını bildirdi. Yarınki rakiplerinin çok atletik oyunculardan kurulu, sert basketbol oynayan ve mücadele eden bir takım olduğunu belirten Ataman, şunları kaydetti:

"Bizim ise bazı sıkıntılarımız var. Özellikle Cedi Osman'ın sakatlığı nedeniyle oynamayacak oluşu önemli bir dezavantaj. Bu yüzden kimse Senegal maçının kolay bir karşılaşma olacağını sanmasın. Rakip takımı iyi inceledik. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Eğer olimpiyat yolundaki mücadelemizi sürdürmek istiyorsak bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Bunun için de her türlü güçlüğün üstesinden gelip tüm enerjimizle mücadele etmemiz gerekiyor. Tek hedefimiz öncelikle Senegal maçını kazanıp, sonra yarı final mücadelesine hazırlanmak” dedi.


- Antrenman


Senegal maçı hazırlıklarını Cuneta Astrodome Spor Salonu'nda basına kapalı antrenmanla sürdüren ay-yıldızlı ekipte çalışmaya dünkü maçta sakatlanan ve tedavisi devam eden Cedi Osman dışındaki tüm oyuncular katıldı.

Senegal’in daha önce oynadığı karşılaşmaların görüntülerini antrenman öncesinde yapılan toplantıda oyunculara izleten başantrenör Ataman, rakibin agresif savunmasına karşı hücumda yapılmasını istediklerini oyunculara aktardı.

Ay-yıldızlı basketbolcuları uyaran Ataman, oyuncularından müsabakada hatasız oynamalarını istedi.


- Manila büyükelçisine ziyaret


Öte yandan Filipinler’de bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu heyeti, Türkiye'nin Manila Büyükelçisi Esra Cankorur'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette TBF Başkanı Harun Erdenay, genel sekreter Celal Arısan, yönetim kurulu üyeleri ile Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan yer aldı. Büyükelçi Cankorur, Kanada karşısında aldıkları mağlubiyetin talihsiz olduğunu belirterek, "İnşallah Milli Takımımız, Senegal'i mağlup ederek üst tura çıkmayı başaracak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar