A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman:

- "Fransa'nın Yeni Zelanda maçını izledikten sonra yarın için umutlandım" - "Bu jenerasyonun zamana ihtiyacı olduğunu biliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman:


MANILA (AA) - Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Basketbol Elemeleri yarı finalinde yarın Fransa ile karşılaşacak A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, "Fransa'nın Yeni Zelanda maçını izledikten sonra yarın için umutlandım." dedi.

Ataman, milli takımın kampta bulunduğu otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, Filipinler'deki olimpiyat elemelerinin genelinde basketbol kalitesinin düşük olduğunu, bunda iklim şartlarının etkili olduğunu söyledi.

Bu hava şartlarına alışık olan Yeni Zelanda'nın daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

"Fransa maçını izledikten sonra yarın için umutlandım. Bizim kötü olduğumuzu kabul etmiştim. Dün Fransa da Yeni Zelanda'ya karşı son 5 dakikaya kadar bizden kötüydü. Felaket bir basketbol vardı ortada. Biz kendi açımızdan baktığımız zaman, en önemli hücum silahımız Ali Muhammed'i kullanmamız gerekiyor. Bir de 4 numaralı pozisyondan sayı çıkartamıyoruz, bu, oyun akışını da etkiliyor."

Ergin Ataman, şu anki kadro yapılarıyla iyi basketbol oynamalarının mümkün olmadığını belirterek, "Yarın da buna benzer bir basketbol oynayacağız. Fransızların da benzer sıkıntıları var." şeklinde görüşlerini aktardı.

Mevcut sorunlarını takım savunmasıyla aşmaya çalışacaklarını belirten Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"Yarın zaten sahada güzel bir basketbol olursa bizim kazanmamız zor olur. Fiziksel, savunma ağırlıklı basketbol oynayarak, skoru düşük tutarak maçı kazanmaya çalışacağız, planımız bu olacak."

Sakatlığı bulunan Cedi Osman için yoğun bir tedavi uygulandığını belirten Ataman, "Cedi'nin normal şartlarda, final maçı olmasa 1 hafta 10 gün dinlenmesi gerekiyor. Eğer kendini iyi hissederse oynatacağız. Cedi 3 numarada size değer katan, 4 numarada da oyunu açabilen bir oyuncu." diye konuştu.

Ömer Aşık ve Semih Erden'in birlikte oynadığı bir düzende rakibin de normal düzeninden çıkmak zorunda kalacağını kaydeden Ergin Ataman, "Onları düzen dışına çıkartabileceğimizi düşünüyorum. Kolay basket yemememiz gerekiyor. Hücumda bir şekilde sayı buluruz. Bunun için formül üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Ataman, Filipinlilerin turnuva boyunca Fransa'yı desteklediklerinin hatırlatılması üzerine, "Onlar da favorinin kağıt üzerinde Fransa olduğunu biliyor. Dün de bizim maçta Senegal'i desteklediler maçın sonunda. Sürpriz takım olup maçın sonunda biz maça ortak olup kazanacak duruma gelirsek, ters tezahüratla karşılaşırsak, artı bir şey olacak bizim için." değerlendirmesinde bulundu.


- Yeni jenerasyon


Milli takımda Türkiye'nin en iyi oyuncularının olduğunu belirten Ergin Ataman, şöyle konuştu:

"Bu jenerasyonun zamana ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Göze hoş gelen, akışkan, hızlı oynayan bir takıma sahip olmayı isterim. Burada farklı bir takım olduğu için sıkıntı çekiyorum ama sonuçta bu bir gerçeğimiz. Bu böyle bir dönem. İnşallah bu oyuncular da tecrübe kazanacak. Bunlara tecrübe kazandıracak yöntemleri bulmak benim işim değil. Benim işim Türkiye'nin en iyi oyuncularını seçip hedefe vardırabilmek."

Ataman, genç oyuncuların daha fazla oynaması için düşünülmesi gerektiğini belirterek, küçümsenen Senegal takımının 5-6 oyuncusunun Avrupa liglerinde ortalama 30 dakika ve 9-10 sayıyla oynadığını anlattı. Ay-yıldızlı ekipte 2-3 oyuncu dışında böyle bir şeyin olmadığını belirten Ataman, şunları kaydetti:

"10 ay boyunca oynamayan bir oyuncunun böyle bir seviyede 3-4 haftalık bir hazırlıkla verim vermesi olmuyor. Bu oyuncular 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na kadar tecrübe kazanıp, Ersan İlyasova da son kez oynarsa kendi seyircimiz önünde madalya şansımız olabilir. Bu gerçekleşmezse işimiz çok zor. Altyapılarda şampiyonluklarla A Mili Takım seviyesi çok farklı. Bunun da tek yöntemi bu oyuncuların mutlaka tecrübe kazanacakları bir sistem oluşturmak. Ümitler veya gençler ilgi kurmak çözüm değil."

Yorumlar