84 yıl önce yarım kalan maç 3. dakikadan devam edecek

İzmir’in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas takımları arasında 84 yıl önce, 1930'da oynanan ve henüz 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan dostluk maçı yarın tamamlanacak....

Google Haberlere Abone ol
84 yıl önce yarım kalan maç 3. dakikadan devam edecek

İzmir’in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas takımları arasında 84 yıl önce, 1930'da oynanan ve henüz 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan dostluk maçı yarın tamamlanacak.

Karşıyaka ile Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas takımı arasında 7 Aralık 1930'da Sakız Adası'ndaki Fafalion Stadı'nda oynanan maç, henüz 3. dakikada başlayan şiddetli yağmur nedeniyle yarım kalmıştı. Yarın yapılacak olan nostaljik randevu saat 17.00'de başlayacak. Karşıyaka A Takım oyuncuları sezon sonunda dağıldığı için sahaya A2 Takımı ile çıkacak.

Karşıyaka'yı sahaya Teknik Direktör Yusuf Şimşek sürecek. Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz, yöneticiler ve camianın önemli isimlerinin yanı sıra çok sayıda taraftar da karşılaşmayı izlemek için feribotlarla Sakız Adası'na gidecek. Karşıyaka kafilesinin 84 yıl önce olduğu gibi Türk ve Yunan bayraklarıyla karşılanması bekleniyor.

Nostaljik karşılaşmayı izlemek için feribotlarla Sakız Adası'na girecek olan Karşıyakalılar, özel olarak bastırılan 3 bin 500 bileti 5 TL ya da 3 Euro'dan satın alacak. İki takımın da 84 yıl önce giyilenlere benzer formalarla sahaya çıkacakları karşılaşmanın ardından, saat 21.30'da Türk sanatçı Dilek Koç ile Yunan sanatçı Gerasimos Andreatos dostluk konseri verecek.

Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz, Lailapas takımı ve taraftarlarını önümüzdeki sezon İzmir’de ağırlayacaklarını belirterek, "Dedelerimizin 84 yıl önce başlattığı maçı tamamlamak ve komşumuzla dostluk köprüsü oluşturmak çok güzel. Bu tarihi randevu, Ege'nin iki yakası arasındaki kardeşliği pekiştirecek." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar