800 sporcuya malzeme yardımı yapıldı

Kayseri Valiliği İl Özel İdaresi tarafından salon sporlarında faaliyet gösteren 103 kulüp ve 800 sporcuya malzeme yardımında bulunuldu.

Google Haberlere Abone ol
800 sporcuya malzeme yardımı yapıldı

Kayseri Valiliği İl Özel İdaresi tarafından salon sporlarında faaliyet gösteren 103 kulüp ve 800 sporcuya malzeme yardımında bulunuldu.

Kadir Has Spor Kompleksi Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine Vali Orhan Düzgün’ün yanı sıra Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Genel Meclisi Başkanı Sadettin Aydın, Özel İdare Genel Sekreteri Bayar Özsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve çok sayıda yönetici ile kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

Vali Düzgün, gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimi için spor yapmalarının önemine işaret etti. “Bütün gençlerimizin zamanlarının bir kısmını mutlaka spora ayırmalarını istiyoruz ve bunu teşvik ediyoruz” diyen Vali Düzgün, şöyle devam etti;
    "Aralık ayında yine bu salonda amatör spor kulüplerimize, futbol kulüplerimize destekte bulunmuştuk. Ama, spor deyince akla sadece futbol gelmiyor. Futbol hemen hepimizin hayatında ilgilendiği, gerek oyuncu olarak gerek taraftar olarak desteklediği en önemli spor dallarından birisidir. Ama futbol dışında, sizlerin de yakından ilgilendiği hentbol, masa tenisi, yüzme gibi değişik salon sporları da var. Bu nedenle salon sporlarının desteklenmesi amacıyla salon sporu yapan kulüplerimize destekte bulunmayı faydalı gördük. Spor gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından son derece önemlidir. Hem fiziksel gelişimlerinin en iyi sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi hem de gençlik çağlarında ruhsal gelişimlerini sağlıklı bir şekilde gelişimi bakımından bütün gençlerimizin zamanlarından bir kısmını gerek amatör olarak gerek profesyonel olarak mutlaka spora ayırmalarını teşvik ediyoruz."
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de, Kayserili sporcuların yerel, ulusal ve uluslararası müsabakalarda sevgi, saygı, ahlak ve milli duygular çerçevesinde kentimizi başarıyla temsil ettiğini belirterek, “Çizdiğiniz doğru rotayı hiç yitirmemenizi temenni eder, dağıtımı yapılacak malzemelerin bundan sonraki spor hayatınızda başarılar getirmesini temenni ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Düzgün tarafından, atletizm, badminton, basketbol, boks, jimnastik, güreş, halter, judo, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme branşlarında faaliyet gösteren kulüplere malzeme yardımında bulunuldu.
CİHAN

Yorumlar