72 yaşındaki haltercinin hedefi dünya şampiyonluğu

- Gaziantep'te yaşayan 72 yaşındaki milli halterci Bilal Doğan, yıllar önce yetiştirdiği öğrencisiyle Masterlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor - Bilal Doğan: - "37 yıl önce keşfedip halter sporuna kazandırdığım öğrencim, şimdiki antrenörümle Almanya'da düzenlenecek Masterlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İnşallah Türk bayrağını Almanya'da dalgalandıracağız"

Google Haberlere Abone ol
72 yaşındaki haltercinin hedefi dünya şampiyonluğu


GAZİANTEP (AA) - ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te yaşayan 72 yaşındaki milli halterci Bilal Doğan, eski öğrencisinin antrenörlüğünde Masterlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Haltere 20'li yaşlarda başlayan ve kısa zamanda çok sayıda başarı kazanan Bilal Doğan, öğrencilerinin ısrarı üzerine geçen ay Azerbaycan'da düzenlenen Masterlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti.

Şampiyonada 70-74 yaş grubunda 128 kilo kaldırarak şampiyon olan Bilal Doğan, gözünü Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na dikti.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere üniversite yıllarında başladığını ve kısa süre içinde büyük organizasyonlarda önemli dereceler elde ettiğini kaydetti.

Okulda öğretmeninin yönlendirmesiyle haltere başladığını anlatan Bilal Doğan, "İlk 4 ay içerisinde üniversiteler arasındaki turnuvada ikinci, Türkiye'de 4'üncü oldum. Sonraki yıllarda da Türkiye birincilikleri ve Avrupa dereceleri elde ettim. Yarışmalarda kırdığım rekorları ancak 6 yıl aradan sonra kırabildiler." diye konuştu.

Daha sonra kurduğu merkezde çok sayıda sporcu yetiştirdiğini aktaran Doğan, "Şu anki antrenörüm de ilk yetiştirdiğim sporcularımdan. Gaziantep, başladığımız yıl ilk olarak yıldızlarda dereceye girdi. İkinci yıl gençlerde, 3 ve 4'üncü yıl da büyüklerde dereceler aldı. Antrenörümle de gurur duyuyorum. Bıraktığım yerden daha ileriye taşıdı." ifadelerini kullandı.

Bilal Doğan, eski öğrencilerinin isteği üzerine yeniden turnuvalara katıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Azerbeycan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katıldım ve bayrağımızı göndere çektim. İstiklal Marşımızı gururla dinledim, dinlettim. 4 ay sonra da Almanya'da Masterlar Dünya Şampiyonası var. 37 yıl önce keşfedip halter sporuna kazandırdığım öğrencim, şimdiki antrenörümle Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İnşallah Türk bayrağını Almanya'da dalgalandıracağız. Hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Federasyonun destek vermesini bekliyoruz. Yoksa daha önceki yarışmalarda olduğu gibi Almanya'ya da kendi imkanlarımızla gitmek zorunda kalacağız."


- "Madalyalarda hocamın büyük katkısı var"


Antrenör Mustafa Doğan (54) ise eski antrenörü Bilal Doğan'ın vasıtasıyla 1979'da haltere başladığını belirtti.

Halteri bıraktıktan sonra antrenörlük yaptığını anlatan Mustafa Doğan, "Bilal hocamdan aldıklarımızı öğrencilerimize aktardık. Bu bölgede yaklaşık 30 milli sporcumuz var. Bu sporcularımız Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceler aldı. Bu madalyalarda Bilal hocamızın büyük katkısı var. Biz yetişmesek onlar da yetişmeyecekti." şeklinde görüş bildirdi.

Eski antrenörünü Dünya Şampiyonası'na hazırlayan Mustafa Doğan, "70 yaşındaki insanlar bastonlarla yürüyor, ayağa kalkacak güçleri yok ama Bilal hocam, bu spora gönül verdiği için hala çalışıyor. Gurur verici bir şey. Böyle bir insanın öğrenci olmaktan, antrenörü olmaktan gurur duyuyorum. Almanya'daki Dünya Şampiyonası'na antrenörü olarak gideceğim. İnşallah bayrağımızı dalgalandıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar