7. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu

- Şanlıurfa'da gerçekleştirilen koşuda, 5 kilometrede 350, 11 kilometrede 238 ve 21 kilometrede ise 112 sporcu ter döktü

Google Haberlere Abone ol
7. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu


ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı etkinlikleri kapsamında 7. Göbeklitepe Kurtuluş Koşusu 700 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu katkılarıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından farklı yaş gruplarından sporcuların müracaat ettiği koşu için katılımcılar, Şanlıurfa Müzesi önünde buluştu.

Belediye başkanı Nihat Çiftçi'nin başlattığı koşuda 5 kilometrede 350, 11 kilometrede 238 ve 21 kilometrede ise 112 sporcu ter döktü.

Çiftçi'nin de bir süre eşlik ettiği koşuya, her yaştan sporcu katıldı.

Güzergah boyunca da çevredeki vatandaşlar sporculara tezahüratlarıyla destek verdi.


- Dereceye girenler ödüllendirildi


Sporculara günün anısına madalya hediye edilen koşuda, dereceye girenlere ödülleri verildi.

Koşuda 5 kilometre parkurunda erkeklerde birinci Halil Tekin, ikinci Halil Kandam ve üçüncü Mustafa Heşe oldu. Kadınlarda ise birinciliği Emine Nur Orhan, ikinciliği Zehra Akdağ ve üçüncülüğü de Zeynep Güleli elde etti.

11 kilometrelik parkurda ise erkeklerde birinci Alper Demir, ikinci Sezgin Ataç ve üçüncü Ganalı atlet Argaçho Asefe Tola oldu. Kadınlarda birinci sırada Fatma Demir, ikinci sırada Bahar Atalay ve üçüncü sırada Demet Dinç yer aldı.

Koşunun en uzun parkuru olan 21 kilometrelik koşuyu ise erkeklerde Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa, ikinciliği, Yunanistan adına yarışan Boaz Kiptoo ve üçüncülüğü ise Saffet Elkatmış göğüsledi. Kadınlarda birinci Büşra Nur Koku, ikinci Sebahat Akpınar ve üçüncü ise Yayla Kılıç oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Aksu ile belediye başkanı Çiftçi, dereceye giren sporcuları tebrik ederek madalyalarını verdi.

Yorumlar