531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne doğru

- Adana’nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 531'incisi düzenlenecek Kızıldağ Karakucak Güreşleri 20-21 Ağustos'ta gerçekleşecek - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü: "Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri gibi köklü bir tarihe sahip. Bu kültür mirasımıza sahip çıkmak, Türk güreşini Adana’da yaşatmak ve yüceltmekten büyük mutluluk duyuyoruz "

Google Haberlere Abone ol
531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne doğru


ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesince düzenlenecek 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 20-21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 20-21 Ağustos'ta, Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası'ndaki Aytaç Durak Spor Kompleksi'nde organize edilecek.

Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde gerçekleştirilecek güreşlerde toplam 71 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Güreşlerde şampiyon olan başpehlivan 10 bin lira ve 520 gramlık altın kemerin sahibi olacak.

Açılışı 20 Ağustos Cumartesi günü saat 14.00'te yapılacak etkinlikte, izcilik kampı, okçuluk, paraşüt gösterileri ile mehteran yürüyüşü gerçekleşecek.

Güreş şöleninde, ücretsiz halk konserinde Mustafa Yıldızdoğan ve Yeşim Köksal sahne alacak. 21 Ağustos saat 10.00'dan itibaren pehlivanlar, er meydanında mücadele verecek.

Güreşler sonucunda Kızıldağ Yaylası'nın 531. Güreş Ağası da seçilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye’nin ünlü pehlivanlarının altın kemer için Kızıldağ Yaylası'nda mücadele vereceğini belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanından ünlü pehlivanların katılacağı 531. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne belediye otobüslerinin ücretsiz sefer yapacağını bildiren Sözlü, şunları kaydetti:

"Belediye otobüsleri 21 Ağustos saat 07.00'den itibaren Uğur Mumcu Meydanı’ndan hareket edecek. Saat 08.00'den itibaren de Karaisalı'dan belediye otobüsleri Kızıldağ'a ulaşım sağlayacak. Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Edirne’deki Kırkpınar Yağlı Güreşleri gibi köklü bir tarihe sahip. Bu kültür mirasımıza sahip çıkmak, Türk güreşini Adana’da yaşatmak ve yüceltmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

Yorumlar