44. Türkiye Pаraşüt Şampiyonası

- Formasyon atlayışı kategorisinde Türkkuşu-A Takımı birinci, Anadolu BJK-A Takımı ikinci, Adam Takımı ise 24 puanla üçüncü oldu

Google Haberlere Abone ol
44. Türkiye Pаraşüt Şampiyonası


AYDIN (AA) - İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen 44. Türkiye Pаraşüt Şampiyonası sona erdi.

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Selçuk Efes Havalimanı'nda düzenlenen ve 6 gün süren organizasyona farklı illerden 65 yarışmacı katıldı.

Son gün yarışmalarının ardından formasyon atlayışı kategorisinde Türkkuşu-A Takımı 50 puanla birinci, Anadolu BJK-A Takımı 38 puanla ikinci, Adam Takımı ise 24 puanla üçüncü oldu.

Ferdi hedef yarışlarında ise Delikanlılar-A Takımı'ndan Erdinç Köroğlu birinciliği elde ederken, Türkkuşu-A Takımı'ndan Turan Ertan ikinci, yine aynı takımdan Çağdaş Türkmen de üçüncü sırada yer aldı.

Yarışlarda başarı elde eden sporculara Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.

Dereceye giren yarışmacıları tebrik eden THK Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir Akyüz, yaptığı açıklamada, sportif havacılığı her zaman destekleyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Paraşütçülük bizim çok eski amatör sporlarımızdan bir tanesi. Paraşüt sporcularımızın fedakar çalışmalarını 6 yıldır çok yakından izliyorum. Amatör faaliyetler çok kolay olmuyor. Genel başkanımızın dediği gibi, biz her zaman sportif havacılığı destekleyeceğiz."

Yorumlar