"42 sporcumuz Rio'da yarışma hakkı elde etti"

- Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Uztürk: "Kota alma mücadelesinin sürdüğü branşlarımız var. Yarışmalar sonrası kota alan sporcu sayımızın 45'in üzerine çıkacağını umuyoruz. Bu, paralimpik oyunlarına katılım açısından bugüne kadarki en yüksek sayı olacak"

Google Haberlere Abone ol
"42 sporcumuz Rio'da yarışma hakkı elde etti"


AKSARAY (AA) - ÖZKAN BEYER - OĞUZHAN DEMİRAY - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için şu ana kadar 42 sporcunun kota aldığını, bu sayıyı 45'in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Uztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio'da mücadele edecek ekiplerinin, Aksaray'daki spor tesislerinde hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtti.

Federasyon bünyesinde 19 spor branşının bulunduğunu dile getiren Uztürk, "2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın hazırlıklarını aralıksız sürdürüyoruz. Şu ana kadar 42 sporcumuz Rio'da yarışma hakkı elde etti. Halen kota alma mücadelesinin sürdüğü branşlarımız var. Yapılacak yarışmalar sonrası kota alan sporcu sayımızın 45'in üzerine çıkacağını umuyoruz. Bu, paralimpik oyunlarına katılım açısından bugüne kadarki en yüksek sayı olacak." diye konuştu.

Uztürk, Rio'dan madalyalarla dönmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Federasyonumuzda atletizm, atıcılık, tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye tenis, yüzme, masa tenisi, okçuluk ve kayak gibi birçok branşımız var. Hem yurt içinde hem de uluslararası alanda başarılar elde eden bir federasyonuz. Federasyon programlarımız bir hayli yoğun. 2015 yılında takımlarımız 53 uluslararası müsabakada ülkemizi temsil etti. Sporcularımızın hem kamp hazırlıkları hem de yurt dışındaki müsabakalarda kota mücadeleleri yoğun şekilde sürüyor. Bakanlığımızdan çok ciddi maddi yardım aldık. Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz, Spor Toto teşkilatımızın destekleri olmasa, bu faaliyetleri gerçekleştirmekte bir hayli zorlanacağız. Bu yılın hem Rio hem de federasyonumuzun faaliyetleri açısından güzel bir dönem olmasını temenni ediyorum."


- Rio'da 8 branşta mücadele edilecek

Paralimpik Oyunları'nda 8 branşta mücadele hakkı elde ettiklerine dikkati çeken Uztürk, şöyle devam etti:

"Masa tenisinde 9, atıcılıkta 8, halterde 3, okçulukta 5, teniste 1, yüzmede 2 ve atletizmde 2 sporcumuzun kotası var. Takım branşlarında tekerlekli basketbol erkek milli takımımız Avrupa Şampiyonasında final oynayarak Rio'da yarışma hakkını elde etti. Rio'da bütün branşlarımızdan başarı bekliyoruz. Özellikle basketbol takımımız madalya mücadelesi içerisinde olacaktır. Atıcılık, halter ve masa tenisinde madalyaya yakın isimler var. Yüzme ve atletizmde sürpriz yapabilecek oyuncularımız var. Orası bir arena, spor organizasyonlarının en tepe noktası. 4 bin 350 sporcu madalya mücadelesi yapacak. Biz de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Uztürk, madalyaların rengine ilişkin şu anda açıklama yapmayı uygun görmediğini belirterek, "Sporcu ve antrenörlerimiz tüm benlikleriyle terlerini akıtarak mücadele edecek. Sahaya çıkmadan, ter akıtılmadan, mücadele etmeden madalyaların rengi belli olmaz ama çocuklarımız başarabilecek durumda." ifadelerini kullandı.


Yorumlar