'40 yıllık rüyanın ilk adımını atacağız'

- PTT 1. Lig'in son haftasında Multigroup Alanyaspor ile karşılaşacak Giresunspor, galip gelmesi durumunda, 40 yıllık Süper Lig özlemini gidermek için play-off oynama hakkı kazanacak - Kulüp başkanı Bozbağ: "40 yıllık rüyanın ilk adımını atacağımız bir maça çıkıyoruz, play-off'a kalıp Süper Lig hayallerimizi gerçekleştirmek için son ana kadar savaşacağız" - Teknik direktör Sözeri: "Bütün gözler bizim maçta olacak diye düşünüyorum. Çünkü biz kazanırsak play-off'a kalacağız, rakibimiz kazanırsa Süper Lig'e çıkacak. Çok kritik bir maç oynayacağız"

Google Haberlere Abone ol
'40 yıllık rüyanın ilk adımını atacağız'


GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - PTT 1. Lig'in son haftasında Multigroup Alanyaspor ile karşılaşacak Giresunspor, maçı kazandığı takdirde, 40 yıllık Süper Lig özlemini gidermek için play-off oynama hakkı elde edecek, Multigroup Alanyaspor ise sahadan galip ayrılırsa doğrudan Süper Lig'e yükselecek.

Ligde 50 puanla 5. sırada yer alan Giresunspor, play-off hedefini gerçekleştirmek için Multigroup Alanyaspor maçını kazanmayı amaçlıyor.

Evinde oynadığı son 12 maçı kaybetmeyerek 9 galibiyet, 3 beraberlik alan yeşil-beyazlı takım, olası puan kaybında ise 49'ar puanı bulunan 6. sıradaki Balıkesirspor ve 7. sıradaki Vartaş Elazığspor'un maç sonuçlarını bekleyecek.

Multigroup Alanyaspor ise deplasmandaki Giresunspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak, Adanaspor'un ardından direkt Süper Lig'e yükselme hedefinde. 60 puanla 2. sırada yer alan ve bu maç kayıpsız geçmeyi hedefleyen Akdeniz temsilcisi, Süper Lig biletini 59 puanla 3. sıradaki Kardemir Karabükspor'a kaptırmak istemiyor.

Kardemir Karabükspor ise Süper Lig için yarıştığı Multigroup Alanyaspor'un Giresun deplasmanından puan kaybetmesini bekleyecek. Multigroup Alanyaspor'un Giresunspor deplasmanında puan kaybı durumunda Kardemir Karabükspor, deplasmanda oynayacağı Göztepe maçını kazanırsa Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci takım olacak.

Evinde, düşme hattındaki 1461 Trabzon ile zor bir maça çıkacak Balıkesirspor ve deplasmanda, Süper Lig'i garantileyen Adanaspor ile karşılaşacak Vartaş Elazığspor'un kaderini kendi oynayacakları maçlar ve Giresunspor-Multigroup Alanyaspor müsabakaları belirleyecek.


- Bozbağ: "Son ana kadar savaşacağız"


Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ, 40 yılın özeti olan bir maça çıkacaklarını belirterek, "40 yıllık rüyanın ilk adımını atacağımız bir maça çıkıyoruz, play-off'a kalıp Süper Lig hayallerimizi gerçekleştirmek için son ana kadar savaşacağız." dedi.

Bozbağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ne olursa olsun oynayacakları maçın küme düşme değil, play-off müsabakası olduğunun bilincinde bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Burada en büyük görev önce futbolculara sonra da 12. adama düşüyor. Bizleri yalnız bırakmasınlar, çok önemli bir maç. İnşallah yine kaybetmeyeceğiz, bu memlekete güzel şeyler yaşatmak için her şeyimizi ortaya koyacağız. Ben mücadele ettiğimiz bir yıla gölge düşürmeyecek bir hakem istiyorum maça. Federasyondan talebim bu, başka bir talebim yok. Sahada hak eden kazansın, inşallah da kazanan biz oluruz."


- Sözeri: "Bir sezonun emeğinin alınacağı maç"


Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Erkan Sözeri de çok zorlu süreçlerden, çok zorlu yollardan geçerek şu anki konuma geldiklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde Giresunspor'un 9 puanla 15. sırada yer aldığına dikkati çeken Sözeri, ancak oyuncular, yönetim, camia ve personel ile güzel bir birliktelik yaşayıp, takımı 50 puana kadar getirdiklerini söyledi.

Sözeri, play-off'u daha önce garantileme fırsatının ellerine geçtiğini ama bir şekilde talihsiz maçlar oynadıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hala her şey bizim elimizde. Bakıldığı zaman cumartesi günkü maç bir sezonun emeğinin alınacağı bir maç, bu rakip için de geçerli. Ama biz iç sahada oynuyoruz, taraftarımızın önünde oynuyoruz. Bakıldığı zaman 40 yıllık bir özlem var. Bu 40 yıllık özlemin ilk adımı play-off'a kalmak, cumartesi günü kazandığımız takdirde play-off'a kalmış olacağız."

Bu maçta biraz daha sakin, kendine güvenen, öz güvenini hissettiren takımın galip çıkacağını düşündüğünü aktaran Sözeri, kendilerinin öz güvenlerinin tam olduğunu düşündüğünü vurguladı.


- 12 maçtır sahasında yenilmiyor


Göreve geldikleri günden bugüne kadar iç sahada 12 maçta yenilmediklerini belirten Erkan Sözeri, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İç sahada 9 galibiyet, 3 beraberlik aldık. O 3 beraberlik de nasıl oldu; Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında nizami golümüz verilmemişti. Diğerleri de Vartaş Elazığspor maçı 2-0'dan 2-2, Kayseri Erciyesspor maçı da 3-0'dan 3-3 sonuçlandı. Bakıldığı zaman 12 maçın 12'sinde kazanmış bir takım görüntümüz var ama futbolun talihsizliği, şanssızlığı oldu."

Erkan Sözeri, takımındaki bazı oyuncuların yukarıdaki hedefe belki de ilk defa oynadığına dikkati çekerek, "Bu zaman zaman bizi strese sokuyor ama motivasyon anlamında da üste taşıyor. O tarz oyuncularımız da iç sahada çok daha coşkulu, çok daha öz güvenli oynuyorlar. Bu şehri, bu armayı yukarı taşımak için seyircimizin önünde daha coşkulu oynuyoruz. Bu maç da onlardan birisi olacak inşallah." diye konuştu.


- "Türkiye'nin gündemindeki maç diyebiliriz"


Giresunspor-Multigroup Alanyaspor karşılaşmasının "PTT 1. Lig'in değil Türkiye'nin gündemindeki maç" denilebileceğine dikkati çeken Sözeri, "Çünkü Beşiktaş bu hafta kazanıp Fenerbahçe de mağlup olunca fark 6 puan oldu, biraz esprisi kalmadı gibi. Beşiktaş takımı bir puana şampiyon oluyor. O yüzden bütün gözler bizim maçta olacak diye düşünüyorum. Çünkü biz kazanırsak play-off'a kalacağız, rakibimiz kazanırsa Süper Lig'e çıkacak. Çok kritik bir maç oynayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer maçların sonuçlarının da Giresunspor'u ilgilendirdiğini anlatan Sözeri, "Bizim maçın sonucu da rakiplerimizi ilgilendiriyor. Gelecek sonuçlar kimi ne kadar mutlu edecek, kimi ne kadar üzecek, cumartesi günü saat 21.00 gibi belli olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar