4. Çeşme Open Satranç Turnuvası sona erdi

- Turnuvada A kategorisinde Ukrayna'dan Vladimir Baklan, B kategorisinde ise Umut Bekir Ağaoğlu birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
4. Çeşme Open Satranç Turnuvası sona erdi


İZMİR (AA) - Türkiye Satranç Federasyonunun faaliyet programında yer alan 4. Uluslararası Çeşme Open Turnuvası'nda A kategorisinde Ukrayna'dan Vladimir Baklan, B kategorisinde ise Umut Bekir Ağaoğlu birinciliği elde etti.

Aya Haralambos Kilisesi'nde 13 ülkeden 365 sporcunun katıldığı turnuva kapanış töreniyle tamamlandı. A kategorisinde Ukrayna'dan Vladimir Baklan ilk sırada yer alırken, ikinci Mustafa Yılmaz, üçüncü ise Betül Cemre Yıldız oldu.

B kategorisinde ise ilk 3 sırada Umut Bekir Ağaoğlu, Ferman Alkan ve Uygar Ulaş yer aldı.

Törende konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ülke olarak satrançta her yıl çıtayı daha da yükselttiklerini söyledi.

Tulay, Yunanistan'daki Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda genel klasmanda takım halinde ikinci olduklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Hedefimiz elbette dünyada büyük başarılara imza atmak, daha büyük sporcular yetiştirmek ve daha büyük organizasyonlara imza koymak. Gelecek nesillerde bizleri temsil edecek çocuklarımızı, gençlerimizi daha donanımlı yetiştirmek istiyoruz. Satranç sporundan aldıkları kazanımları hayatlarına yansıtsınlar. Bu anlamda Çeşme Belediyesi ile 4 yıl önce imzalarını attığımız ve her geçen yıl gittikçe yukarıya yükselen bu turnuva büyüyerek yoluna devam ediyor. Satranç ve tatilin en güzel buluşması olan bu güzel ilçede turnuvada emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise turnuvanın satranç camiasında bir marka haline geldiğine belirterek, "İlçemizin satranç sporuna olan ilgisi, bu turnuvanın çok fazla ilgi görmesine neden oluyor. Çeşme adına buradan Satranç Federasyonuna teşekkür etmek istiyorum. Yerel yönetim olarak bu turnuvayı çok önemsedik ve her türlü desteği vermeye çalıştık." diye konuştu.

Yorumlar