34. Kurtdereli Güreşleri festival havasında yapılacak

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına 3 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenecek 34.

Google Haberlere Abone ol
34. Kurtdereli Güreşleri festival havasında yapılacak

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, cihan pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına 3 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenecek 34. Kurtdereli Güreşleri'nin festival havasında yapılacağını söyledi. Hedeflerinin, güreşleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak olduğunu bildirdi.

Başkan Yılmaz, belediye binasında düzenlenen toplantıda Kurtdereli Güreşleri hakkında bilgi verdi. Toplantıya Belediye Başkan yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Mesut Akbıyık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Kurtdereli Güreşleri Ağası Abdullah Altıntaş ve belediye meclis üyeleri katıldı. Etkinliklerin Kurdereli Mehmet Pehlivan'ı anma programıyla başladığını belirten Yılmaz, "Burada on yıllar boyunca Kırkpınar ile birlikte başlamış ve halkın girişimiyle bir simge haline getirilmiş. Cihan pehlivanımıza sahip çıkılmış. Herkesin bir şekilde farklı katkıları olmuş. Biz belediye olarak bu organizasyon için bir komisyon kurduk, başkanlığına Mesut Akbıyık getirildi." dedi. Güreşlerin yanında şehrin diğer bütün değerlerinin tanıtımını da hedeflediklerini dile getiren Yücel Yılmaz, "Bu güreşlerimizi Osmanlı güreşleri olarak algılatıp etrafında olayı döndürme olacak. Bir arena içerisinde seyir haline getireceğiz. Dünyada sumo güreşlerinin, ninjaların ve rodeo güreşlerinin şovu var. Birbirini yağlayıp güreşen iki insan, yabancılara çok enteresan gelecektir. Bunu çok ön plana çıkaracağız. Bununla beraber Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz'le birlikte çeşitli etkinlikler yapacağız." ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Aslan da organizasyonun son derece önemli olduğunu belirterek, "İlimiz, geniş bir yüzölçümüne ve 1 milyon 200 bin nüfusa sahip. İlimizde şu an itibariyle 70 bin lisanslı sporcu bulunuyor. Ayrıca 6 bin faal spor yapan sporcumuz var. Bu rakamlar nüfusumuza göre oldukça az. Mutlaka bütün gençlerimizin spor yapar hale gelmesi lazım. Güreşlerin yapılacağı alanın ilimize yakışır hale getirilmesi için çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Komisyon Başkanı Akbıyık ise güreşlerin bu yıl Karesi Belediyesi tarafından düzenleneceğini belirterek, dört ile yedi gün arasında festival havasında yapılacağı bilgisini verdi. Kurtdereli Güreşleri'nin iki açıdan önemli olduğunu ifade eden Akbıyık, "Öncelikle yağlı güreş kültürümüzün en önemli öğesi. Yağlı güreşe sahip çıktığımızda, geçmişimize ve kültürümüze sahip çıkmış olacağız. Ayrıca Balıkesir'in değerlerini markalaştırma adına önemli bir adım olacaktır. Güreşler bunun ilk ayağını teşkil etmektedir. Kurtdereli Güreşleri'nin Kırkpınar'ın rövanşı değil eşdeğer olmasını, Avrupa ve bütün dünyadan seyirci çeken bir güreş organizasyonu olmasını hedefliyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar