34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne doğru

- Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 11-12 Haziran'da gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'ne doğru

KOCAELİ (AA) - Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. yarışı olan 34. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 11-12 Haziran'da yapılacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun (TOSFED) resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ralli Ford Otosan ana sponsorluğunda Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü (KOSDER) tarafından 11-12 Haziran'da düzenlenecek.

Kocaeli'nde 11 Haziran Cumartesi günü 41 Burda Alışveriş Merkezi önünde başlayacak rallinin ilk gününde, Mehmet Kolaylı (18,80 km) ve İlker Elbir (12,40 km) etaplarının ardından, şehir merkezinde Mehmet Sadık Efe seyirci özel etabı geçilecek. Perşembe Pazarı hem servis alanına, hem de seyirci özel etabına ev sahipliği yapacak. Rallinin ilk günü, seyirci özel etabı sonrasındaki 45 dakikalık gün sonu servisin ardından Wellborn Luxury Hotel’de tamamlanacak.

İkinci gün ekipler Mehmet Kolaylı ve İlker Elbir özel etaplarını ikişer kez geçecek. Red Bull avantaj etabında genel klasman ve sınıflarında ilk 3 sırayı elde eden ekipler, Türkiye Ralli Şampiyonası’na ekstra puan taşıyacaklar. Toplam 387,71 kilometre uzunluğundaki mücadele, 41 Burda Alışveriş Merkezi önünde sona erecek.





Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Seyirci özel etabında 17.00'den itibaren Türkiye Drift Şampiyonası'nda yarışan 'Apex Masters' pilotları, arkadan itişli drift otomobilleriyle izleyenlere şov sergileyecek. Rallinin ilk günü, seyirci özel etabı sonrasındaki 45 dakikalık gün sonu servisin ardından Wellborn Luxury Hotel'de tamamlanacak. Yarışların ikinci gününü zorlu bir mücadele bekliyor olacak. Mehmet Kolaylı (18,80 km), İlker Elbir (12,40 km) özel etapların ardından, ekipler servis alanına gelerek araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecekler. Daha sonra bu 2 özel etabı bir kez daha geçecek olan ekipler son olarak Red Bull avantaj etabında son kozlarını paylaşacaklar. Bu özel etapta genel klasman ve sınıflarında ilk 3 sırayı elde eden ekipler, Türkiye Ralli Şampiyonası'na ekstra puan taşıyacaklar. Toplam 387,71 kilometre uzunluğundaki mücadele, 16.30'da 41 Burda Alışveriş Merkezi önündeki finiş podyumunda sona erecek."


Yorumlar