30. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması

- Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Güzel: - "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünde gerçekleşecek bu yılki yarışmamızda sloganımız 'Barış ve demokrasi için yüzüyoruz' olacaktır. Bu yılki yarışa 500 yurt içi, 45 yurt dışı kayıt aldık"

Google Haberlere Abone ol
30. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması
ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması'nın 30'uncusu, 30 Ağustos Salı günü yapılacak.
Çanakkale Rotary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Emine Şengören Güzel, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasına, terör olaylarını lanetleyerek başladı.
Yüzme yarışının bu yıl 30'uncusunu düzenlemekten memnuniyet duyduklarını dile getiren Güzel, şunları kaydetti:
"Yarışmamız, ilkinin düzenlendiği 1986 yılında bu yana zamanla büyümüş, uluslararası bir nitelik kazanmıştır. 1999 yılındaki deprem felaketi nedeniyle o yıl yarışma iptal edilmişti. Geçen yılki yüzme yarışmamıza 23 ülkeden 215'i yabancı, 400'ü ülkemizden 615 sporcu katılmıştı. Dünyanın dört bir yanından katılan 215 sporcu refakatçileriyle ilimizde konaklamıştır. Bu insanlar güzel anılarla ülkelerine dönerek etraflarındaki insanlarla bu olumlu izlenimlerini paylaşmışlardır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünde gerçekleşecek bu yılki yarışmamızda sloganımız 'Barış ve demokrasi için yüzüyoruz' olacaktır. Bu yılki yarışa 500 yurt içi, 45 yurt dışı kayıt aldık. Ancak bu yıl yurt dışı kayıtlarımızda dramatik bir düşüş var. Bunun sebeplerini hepimiz biliyoruz. Ümit ediyorum ki seneye yapacağımız yarışmamız dünya çapında tekrar aynı ilgiyi görecektir."

Yorumlar