3 Yıl Sonra Gümüş Madalya İle Döndü

İsrail'de başlayan Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde podyuma çıkan ilk bayan sporcumuz olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan, gümüş madalyada kaldı.

Google Haberlere Abone ol
3 Yıl Sonra Gümüş Madalya İle Döndü

48 kilonun favorisi Taylan, tam üç yıl sonra boynuna silkmede gümüş, toplamda da bronz madalya takmayıbildi.

36 ülkeden 88'i kadın, 121'i erkek olmak üzere toplamda 209 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk yarışı, kadınlar 48 kiloda yapıldı. 2011 yılında cezası nedeniyle ara vermek zorunda kalan Nurcan Taylan, üç yıl sonra podyuma geri döndü. Heyecanlı olduğu gözlenen sporcu, koparmada ilk hakkında 79 kiloda başarılı oldu. Ancak iki ve üçüncü denemelerinde 81 kiloyu kaldıramayan Taylan, dördüncü sırıda kaldı.

Koparmada İtalyan Genny Pagliaro (82) altın, Polanyalı Marzena Karpinska (81) tartı avantajıyla gümüş, Ukraynalı Iana Diachenko da (81) bronz madalya kazandı.

Silkmeye 96 kio ile başlayan Nurcan Taylan, ardından denediği 98 kiloda başarılı olamadı. İtalyan Pagliaro 98'i kaldırınca, sporcumuz ikinci sırada kaldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. Toplamda ise 175 kilo sporcumuza bronz madalya getirdi. Silkmede Polonyalı Karpinska 96 ile üçüncü sırada kaldı. Toplamda yine Pagliaro (180) altın, Karpinska da (177) gümüş kazandı.

Aynı kiloda yarışan diğen kadın sporcumuz Hacer Demirel, koparmada 68 kilo ile dokuzuncu, silkmede 86 kilo ile ve toplamda da 154 kilo ile sekizinci olabildi.

Yorumlar