3. Paris Eyfel Engelli At Koşusu

- Milli sporcu Karaevli'nin de yarıştığı koşuyu, İsveçli binici Bengtsson kazandı

Google Haberlere Abone ol
3. Paris Eyfel Engelli At Koşusu

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen ve binicilik sporunun önemli turnuvaları arasında yer alan 3. Eyfel Engelli At Koşusunu, İsveçli Rolf-Göran Bengtsson kazandı.

Organizasyon, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) kapsamında kurulan taraftar bölgesi nedeniyle bu yıl Eyfel Kulesi yerine daha geniş piste sahip Bagatelle Oyun Alanı'nda gerçekleştirildi.

Koşunun Grand Prix etabını Casall Ask adlı atıyla yarışa katılan İsveçli sporcu Rolf-Göran Bengtsson kazandı. Yarışı Fransız binici Simon Delestre, Hermes Ryan adlı atıyla ikinci bitirirken Fransız sporcu Penelope Leprevost, Vagabonde de la Pomme adlı atıyla yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Koşuya, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'na binicilik dalında kota alan milli sporcu Ömer Karaevli'nin de aralarında bulunduğu 47 binici katıldı. Karaevli, koşuyu Dadjak Ter Puttenen adlı atıyla 40'ıncı sırada tamamladı.

Toplam 3 gün süren organizasyon boyunca halka açılan koşu alanında biniş denemeleri ve amatör yarışların da yapıldığı etkinliği yaklaşık 20 bin sporsever seyretti.

Yorumlar