3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası

EDİRNE (AA) - Balkan Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası Edirne'de sürüyor. Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen ve 10...

Google Haberlere Abone ol
3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası

EDİRNE (AA) - Balkan Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Açık Balkan Wushu Şampiyonası Edirne'de sürüyor.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen ve 10 takımdan 350 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci gününde çeyrek ve yarı final karşılaşmaları yapıldı.

Organizasyonda milli sporcular Berfin Kalkan, Mehmet Alkayış, Beyza Korkut, Sümeyra Sabırlar, Merve Yağmur, Fatma Parçal, Büşra Çoban, Umut Genç, İbrahim Enes Köstek, Nurullah Aksoy, Gamze Özdal, Gamzenur Sarı, Zehra Bozkurt, Güldane Arpacı, Kadir Emre Aydoğan ve Bilal Çinkuç finale yükseldi.

Şampiyona yarın yapılacak final karşılaşmalarıyla tamamlanacak.


- Urhan: "100 bin sporcuyu hedefliyoruz"


Wushu Milli Takımı antrenörlerinden Salih Urhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona katılan sporcuların Edirne'nin atmosferini sevdiğini söyledi.

Wushunun Türkiye'de gelişmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Urhan, "Wushuyu daha çok Uzak Doğu halkı yapıyor. Vietnam, Malezya, Singapur, Endonezya, Çin, Filipinler, Güney Kore ve Japonya'da en çok yapılan sporlardan biri. Türkiye'de şu an 75 bin kayıtlı sporcumuz var. 100 bin kayıtlı sporcuyu hedefliyoruz. Bu spor Türkiye'de yaklaşık 60 ilde yaygın." diye konuştu.

Wushu Milli Takımı antrenörlerinden Fatma Akyüz ise milli takımın, Çin'de eğitimler gördüğünü söyledi. Kendisinin de Çin'de yaşadığını anlatan Akyüz, "Millilerimizin bir kısmı dünya şampiyonasına hazırlanıyor. Milli takım, wushuda Avrupa seviyesinin üzerinde başarılar elde ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar