26. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Ankara seçmeleri yapıldı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin himayesinde ve 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 26. kez İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Yarışın başkent Ankara’daki seçmeler ise bugün...

Google Haberlere Abone ol
26. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Ankara seçmeleri yapıldı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin himayesinde ve 'Herkes İçin Spor' temasına uygun olarak düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yarışları 26. kez İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Yarışın başkent Ankara’daki seçmeler ise bugün Anıttepe 100. Yıl Yüzme Tesisleri’nde yapıldı.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana seçmeleri sonucu belirlenecek yüzücüler, 20 Temmuz Pazar günü İstanbul boğazında '2 Kıta 1 Yarış' sloganıyla gerçekleştirilecek efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak.

Ankara’da 80’e yakın Türk ve yabancı yüzücü adayı seçmeleri geçebilmek için kulaç attı. Seçme sonuçları 28 Haziran’da http://bogazici.olimpiyat.org.tr adresinde açıklanacak.

Öte yandan bu seneki yarışlara 1700'e yakın Türk yüzücü adayı ve 50 ayrı ülkeden başvuru yapan 800’ü aşkın yabancı aday olmak üzere toplam 2500’e yakın başvuru yapıldı. Seçmeler sonucunda 1700’ü aşkın yüzücünün yarışlarda kulaç atacağı belirtiliyor.

YURTDIŞINDAN İLGİ ÇOK BÜYÜK

Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona eren Boğaziçi Kıtalararası Yarışları, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımı için de özel bir öneme sahip. Dünyanın hiçbir yerinde kıtalararası bir yarış düzenlemek mümkün olmadığı için bu açıdan Türkiye farklı bir konumda. 1989 yılında 4 kadın ve 64 erkek sporcunun katılımı ile başlayan serüven, artık başvuruların başladığı ilk günlerde binlerle ifade ediliyor ve her yıl katlanarak büyüyen bir ilgi ile Türk spor takviminde önemli bir yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar