"2020'de karatenin olimpiyatlarda olacağına inanıyoruz"

- Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: - "Karatenin olimpiyatlarda yer alması için IOC Başkanı Bach'ın desteği var. IOC üyelerinin çoğunun da desteği bulunuyor"

Google Haberlere Abone ol
"2020'de karatenin olimpiyatlarda olacağına inanıyoruz"


ANKARA (AA) - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karate branşının da yarışacağına inandığını söyledi.

Başkan Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Brezilya'nın Rio de Janeiro‎ kentinde başlayacak Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) 129. toplantısının kendileri açısından iyi geçeceğini umut ettiklerini belirtti.

IOC'nin karateyle ilgili tavsiye kararının bulunduğunu kaydeden ve toplantıya Dünya Karate Federasyonu Başkanı ile genel sekreterinin de katılacağını anlatan Delihasan, şöyle konuştu:

"Toplantının bizim açımızdan iyi geçeceğini umut ediyoruz. Karatenin 2020 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edeceğine inanıyoruz. Karatenin olimpiyatlarda yer alması için IOC Başkanı Thomas Bach'ın desteği var. IOC üyelerinin çoğunun da desteği bulunuyor. 3 Ağustos'ta karatenin kaderi belli olacak."

Karatenin olimpiyatlarda olmayı hak ettiğini vurgulayan Delihasan, "Karate, bazı bölgelerde değil, dünyanın her yerinde yapılan bir spor. Zengin veya fakir her ülkede karate yapılıyor. 3'er erkek ve kadın kumitede, birer sporcu da katada yarışacak. Kotalarda biraz sıkıntı olacak. Her sıklette 10 sporcu yarışabilecek. Toplamda ise 80 civarında sporcu mücadele verecek. Dünyada ilk 10 içinde yer alacak karateciler kota şansı yakalayacak." ifadelerini kullandı.

IOC'nin yarın başlayacak ve 3 gün sürecek toplantısında, beyzbol-softbol, karate, kaykay, sportif tırmanış ve sörf branşlarından hangilerinin, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları programına ekleneceği görüşülecek.

Yorumlar