2016 Rio Paralimpik Oyunları

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekerlekli Sandalye Erkek Basketbol Takımı'nın maçını izleyip, olimpiyat köyünde sporcularla bir araya geldi - Bakan Kılıç: "Milli sporcularımız bayrağımızı,milletimizi temsil ettiklerinin bilincinde olarak en iyi mücadelelerini ortaya koyuyorlar"

Google Haberlere Abone ol
2016 Rio Paralimpik Oyunları


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı'nın ABD karşılaşmasını izleyip olimpiyat köyünde sporcularla buluştu.

Rio 2016 Paralimpik oyunlarında milli sporculara destek vermek için Brezilya'da bulunan Bakan Kılıç, ilk olarak Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı'nın yarı finalde ABD ile oynadığı mücadeleyi tribünden izledi.

Millilerin ABD'ye 74-54 kaybettiği karşılaşmanın ardından, ay-yıldızlıları gösterdiği mücadele azminden dolayı kutlayan Bakan Çağatay Kılıç, Büyük Britanya ile bronz madalya maçına çıkacak sporculara başarılar diledi.

Çağatay Kılıç daha sonra masa tenisinde Türkiye ile Çin arasında oynanan 4.5 Class erkekler bronz madalya maçında sporcuların yanında olarak onları destekledi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan milliler, bronz madalyanın sahibi olurken Bakan Kılıç sporcuları tebrik etti.

Masa tenisi müsabakasının ardından, olimpiyat köyüne de giden Kılıç sporcularla yakından ilgilendi.

Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Golbol'de finale kalan Kadın Milli Takımı'na final müsabakasında başarı dileğinde bulundu.

Ardından Paralimpik Oyunları'na değinen Kılıç, oyunların güzel gittiğini ve madalya sayısını artırmayı ümit ettiklerini söyledi.

Sporcuların, kendilerini farklı noktada gören engelli vatandaşların motivasyonlarının artırılması ve hayata bakışlarını daha olumlu kılmaları açısından güzel bir örnek olduklarını ifade eden Kılıç, "Milli sporcularımız bayrağımızı,milletimizi temsil ettiklerinin bilincinde olarak en iyi mücadelelerini ortaya koyuyorlar. Bu mücadelelerini madalya ile süsleyebilirlerse bizim için daha iyi olur. Önemli olan onların ortaya koyduğu mücadele." ifadelerini kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, 18 Eylül'de sona erecek oyunların sonuna kadar Rio de Janeiro kentinde kalarak sporculara destek verecek.



Yorumlar