2016 Rio Olimpiyat Oyunları

- Turkcell, 105 milli sporcunun ana sponsorluğunu yapacak

Google Haberlere Abone ol
2016 Rio Olimpiyat Oyunları


İSTANBUL (AA) - Turkcell, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek 105 milli sporcunun ana sponsorluğunu üstlendi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, 2002 senesinden beri Türk sporuna hizmet verildiği belirtilerek, "21 Ağustos'taki kapanış töreniyle sona erecek olimpiyatlarda, ay-yıldızlı 105 sporcumuz 21 branşta ter dökecek. Federasyonlarla yapılan iş birliği sayesinde elit ve lisanslı sporcu sayısının artırılmasına yönelik birçok proje hayata geçirilirken, olimpiyatlarda ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcu sayısının da artırılması hedefleniyor." denildi.

Öte yandan, Turkcell'in sponsor olduğu olimpiyat kafilesinde, Türkiye'nin jimnastik branşında 108 yıl sonra ilk kez temsil edileceği hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye adına tarihi anlar yaşanacak.17 yaşındaki Tutya Yılmaz, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden en genç jimnastikçi olacak. Olimpiyat takımımızda yer alan en genç sporcumuz olan 17 yaşındaki Mete Gazoz ise Rio Olimpiyatları’nda okçulukta mücadele edecek."

Yorumlar