2016-LYS sonuçları açıklandı

- ÖSYM tarafından 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesi "https://sonuc.osym.gov.tr"den öğrenilebilecek - Sınavdaki iki sorunun iptaline, iki sorunun da cevap şıkkının düzeltilmesine karar verildi

Google Haberlere Abone ol
2016-LYS sonuçları açıklandı

ANKARA (AA) - Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, (ÖSYM) tarafından yapılan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (2016-LYS) sonuçları açıklandı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 18-19 ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde uygulanan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (2016-LYS) sonuçları açıklandı.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet adresinden (https://sonuc.osym.gov.tr) ya da ÖSYM mobil cihaz uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

18 Haziran 2016'da yapılan LYS-4 Felsefe Grubu testinin temel soru kitapçığında yer alan 19. soru, mantık dersi öğretim programının "Tanım ve Tanımlanamazlar" ile ilgili 16. kazanımı doğrultusunda hazırlandığından, soruda bilimsel hata bulunmamasına rağmen, mevcut ders kitabında tanımlanamaz üç gruptan sadece ikisi hakkında bilgi verilmesi sebebiyle, iptal edilmesine karar verildi.

25 Haziran 2016'da yapılan LYS-2 Kimya testinin temel soru kitapçığında yer alan 3. sorunun "B" olarak girilmiş cevabı "E" olarak düzeltildi, 25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-5 Fransızca testinin temel soru kitapçığında yer alan 33. sorunun "C" olarak girilmiş cevabı, "B" olarak düzeltildi. 26 Haziran 2016 tarihinde yapılan Türk Dili ve Edebiyat testinin temel soru kitapçığında yer alan 9. soru iptal edildi.

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunun ilgili maddesinde yer alan hüküm gereği, Türk Dili ve Edebiyat testi ile Felsefe testinde, en az bir cevabı bulunan tüm adayların iptal edilen soruları doğru cevapladıkları kabul edilerek, değerlendirme işlemi yapıldı.

Ayrıca, 2016-LYS’lerde kural dışı davranıştan dolayı sınavları geçersiz sayılmış olan adayların sayısal verileri de duyuruda yer alan ekte bulunuyor.

Kopya çeken 8 aday hakkında, 6114 sayılı yasanın 10. maddesinin 5. fıkrası gereğince bu sınavın yapıldığı tarihten itibaren, 2 yıl süre ile Başkanlık tarafından yapılan hiçbir sınava başvurusunun kabul edilmemesi ve sınavlara girememesine karar verildi.

Bu adayların fiilleri 6114 Sayılı Kanun'un 10. Maddesi'nin 3 (c) bendi gereğince suç teşkil ettiğinden, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.




Yorumlar