2014 Kış Olimpiyatları Rusya’da başlıyor

Bu yıl 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyatları, 7 – 23 Şubat tarihleri arasında Rusya’nın Sochi şehrinde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol
2014 Kış Olimpiyatları Rusya’da başlıyor

Bu yıl 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyatları, 7 – 23 Şubat tarihleri arasında Rusya’nın Sochi şehrinde gerçekleştirilecek. 50 milyar dolar harcama yapılan, 90 farklı ülkeden 2500’e yakın sporcunun yer alacağı ve yaklaşık 3 milyar kişinin televizyondan takip edeceği dev organizasyon, bazı teknolojik ilkleri de beraberinde getiriyor.

Türkiye’ye özel servisleriyle beğeni toplayan yenilikçi İnternet şirketi Yandex de 2014 Kış Olimpiyatları için görsel şov tadında hazırladığı özel, 360 derece gezilebilir panoramik görüntülerle olimpiyatları bir tık yakınınıza taşıyor. 7 spor dalı, 15 disiplin ve 98 karşılaşmayla Rusya’nın Sochi şehrinde gerçekleşecek 2014 Kış Olimpiyatları için toplamda 50 milyar dolar harcama yapılarak tarihin en pahalı spor organizasyonlarından birine imza atılıyor. Yeni teknolojilerin de uygulanacağı bu dev organizasyonun yaklaşık 3 milyar kişi tarafından televizyondan takip edileceği öngörülüyor.

2014 KIŞ OLİMPİYATLARI TEKNOLOJİK İLKLERLE BAŞLAYACAK

4 yılda bir gerçekleştirilen ve bu sene 22.’si düzenlenen Kış Olimpiyatları, daha başlamadan rekorlara konu oldu. Zira, Olimpiyat Oyunları tarihinde ilk defa bir organizasyon 1500’den fazla kamera ile takip edilecek. Üstelik bu kameralar sadece sabit noktalarda değil, zeplin ve helikopterler üzerinde de konumlandırılacak.

2014 Kış Olimpiyatları’nda yaşanacak bir diğer ilk de yayın kalitesi noktasında olacak. Rusya’nın Sochi şehrinde gerçekleştirilecek organizasyon, Kış Olimpiyatları tarihinde ilk kez HD TV’ye göre 16 kat daha yüksek çözünürlüğe sahip Super Hi-Vision (Ultra Yüksek Çözünürlüklü Televizyon) formatında yayın yapılacak.

Rusya’nın lider arama motoru ünvanına sahip, Avrupa’nın en büyük İnternet şirketlerinden Yandex de Olimpiyatlar’ın düzenleneceği tüm spor kompleksleri, dış pistler ve çok sayıda özel alanın panoramik fotoğraflarını internet yayıncılarının kullanımına açtı.

Yandex Türkiye’nin de sunduğu, Panorama görüntülerini web sitelerine ekleyebilme özelliği sayesinde çok sayıda yayıncı, milyonlarca insanın merak edebileceği görsel içerikleri kolayca takipçilerine sunabiliyor.
CİHAN

Yorumlar