2014 Dünya Kupası'nın ardından akılda kalanlar

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası, Almanya'nın Arjantin'e uzatmalarda attığı tek golle mağlup edip kupayı almasıyla sona erdi. Almanya, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta Arjantin’i uzatma dakikalarında Götze’nin attığı...

Google Haberlere Abone ol
2014 Dünya Kupası'nın ardından akılda kalanlar

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası, Almanya'nın Arjantin'e uzatmalarda attığı tek golle mağlup edip kupayı almasıyla sona erdi.

Almanya, normal süresi golsüz eşitlikle biten maçta Arjantin’i uzatma dakikalarında Götze’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek tarihinde 4. kez Dünya Kupası şampiyonu oldu. Panzerler, en son 1990 yılında finalde yine Arjantin’i yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

2014 Dünya Kupası'ndan ise geriye birçok ilkler akılda kaldı. Bunların arasında bizim için en önemlisi ise 40 yıl aradan sonra bir Türk hakemin Dünya Kupası'nda yer alması. Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun tam 40 yıl aradan sonra Dünya Kupası'nda Türk hakemliğini temsil etti ve toplamda 3 maç yönetti. Çakır ve yardımcıları A Grubu'nda Brezilya ile Meksika, H Grubu'nda Cezayir - Rusya ve son olarak yarı finaldeki Hollanda - Arjantin maçında görev aldı.

12 TEKNİK ADAM GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

2014 FIFA Dünya Kupası'nda 12 teknik direktör de görevinden ayrıldı. Nijerya, Cezayir, Fildişi Sahili, İran, İtalya, Japonya, Güney Kore, İsviçre, Hollanda, Arjantin, Honduras ve son olarak da bugün Brezilya'nın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari görevinden istifa etti.

D Grubu'nu sonuncu olarak tamamlayan İtalya'da teknik direktör Cesare Prandelli ise istifa etmesinin ardından Galatasaray'ın başına gelerek 2 yıllık sözleşme imzaladı.

SUAREZ'E 'ISIRIK' CEZASI

Uruguay ile İtalya arasında oynanan karşılaşmada Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, rakip oyuncu Chiellini'yi ısırması sonrası FIFA tarafından 9 milli maç ve 4 ay futboldan men cezası aldı. Dünya Kupası'nda ilk kez bu derece bir ceza verilirken Suarez'de tarihe geçmiş oldu. Ancak Suarez, 4 ay futboldan men cezası almasına rağmen Barcelona Kulübü ile 5 yıllık anlaşmaya vardı.

KLOSE, DÜNYA KUPASINDA GOL KRALLIĞINA OTURDU, MONDRAGON İSE TARİHE GEÇTİ

Hayatının son Dünya Kupası maçına çıkan Alman futbolcu Miroslav Klose, bugüne kadar attığı 16 golle Dünya Kupası'nın en golcü futbolcusu olma başarısını gösterdi ve Brezilyalı Ronaldo'yu geride bıraktı.

Bir zamanlar Galatasaray'ın da kalesini koruyan Kolombiya Milli Takımı'nın 43 yaşındaki kalecisi Mondragon, 2014 Dünya Kupası'nda Kolombiya'nın Japonya ile oynadığı grup maçında 85. dakikada oyuna girerek Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu olma unvanını elde etti.

ALTIN AYAKKABI RODRİGUEZ'E, ALTIN TOP MESSİ'YE

2014 Dünya Kupası'nda Final maçının adamı tek golü kaydeden Götze seçilirken, Altın Ayakkabı Ödülü'nü Kolombiyalı James Rodriguez, Altın Top Ödülü'nü Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Altın Eldiven Ödülü'nü, Almanya'nın file bekçisi Neuer ve En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü de Fransa'nın yıldızlarından Pogba kazandı.

ALMANYA, BREZİLYA'YI YEDİ

FIFA 2014 Dünya Kupası'na hem ev sahibi hem de en büyük favori olarak başlayan Brezilya, turnuvayı 4. sırada tamamlarken 2 maçta yediği 10 golle de tarihe geçti. Bunların arasında Almanya'dan yediği 7 gol ise Brezilyalı taraftarları hüsrana uğrattı. Bu sonuç ise teknik direktör Luiz Felipe Scolari'yi sözleşmesi devam etmesine rağmen görevinden ayrılmasına neden oldu.

MESSİ, MARADONA'NIN GÖLGESİNDEN KURTULAMADI

Barcelona'nın ve Arjantin'in yıldız ismi Messi, dün akşam oynanan final maçında biraz da olsa Dünya Kupası'nı almaya çok yaklaşmıştı. Taraftarlar tarafından 'Uzay Adam' olarak tarif edilen Messi, finalde Almanya'ya kaybederek Dünya Kupası özlemine son veremedi ve yine Maradona'nın bir nevi gölgesinde kalmış oldu.

RODRİGUEZ GOL KRALI

2014 Dünya Kupası gol kralı 6 gol ile çeyrek finalde Brezilya'ya elenen Kolombiya'nın 10 numarası James Rodriguez oldu. Ayrıca Rodriguez, Altın Ayakkabı Ödülü'nünde sahibi oldu. 2014 Dünya Kupası'nda atılan gol sayısı ise 171'e ulaştı ve böylece 1998'de kırılan gol rekoru da egale edildi.

CİHAN

Yorumlar