2013'ün en popüler teknik direktörü Terim, yöneticisi ise Aziz Yıldırım oldu

Futbolda 2013 - 2014 sezonunda ilk yarının bitimine bir hafta kalırken 2013 yılına damgasını vuran isimler de belli olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
2013'ün en popüler teknik direktörü Terim, yöneticisi ise Aziz Yıldırım oldu

Futbolda 2013 - 2014 sezonunda ilk yarının bitimine bir hafta kalırken 2013 yılına damgasını vuran isimler de belli olmaya başladı. Spor dünyasının yıl boyunca medyada en fazla gündemde olan teknik direktörü ve kulüp yöneticileri belirlendi. Galatasaray'dan gönderilen A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim yılın en çok konuşulan teknik adamı oldu. 2013 yılında en çok konuşulan kulüp yöneticisi ise Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım olarak belirlendi.

    Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırmasına göre 2013 yılında en çok konuşulan teknik direktör ve kulüp yöneticisi belirlendi. Yılın ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan Galatasaray - Mersin İdmanyurdu karşılaşmasındaki hareketlerinden dolayı Fatih Terim'e verilen 9 maçlık ceza, basında yoğun yer aldı. Yeni sezonun henüz başında Galatasaray’dan ani ayrılışı ile medyanın dikkatini bir anda üzerine çeken Terim, yıl boyunca, 189 bin 197 haber ve yazı ile konuşuldu.

    En çok konuşulan bir diğer isim ise Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman oldu. Kocaman, Sarı - lacivertli kulübü Avrupa kupalarında ilk defa yarı finale taşıması ile kulüp tarihine geçti. Fenerbahçe’deki teknik direktörlük görevinden istifa haberi ile medyanın ilgi odağı haline gelen Kocaman, 88 bin 360 haber ve yazı ile medyada yer aldı.

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, yılın spor gündemi araştırmasında öne çıkan bir diğer teknik adam oldu. Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor’un başında olan Yanal, Aykut Kocaman’dan boşalan Fenerbahçe teknik direktörlüğüne başlaması ile medyadaki görünürlüğünü yükseltirken, yıl boyunca toplam 74 bin 983 haber ve yazı ile konuşuldu. Onu,Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba (58 bin 906 haber ve yazı) ve Galatasaray'ın başında bulunan Roberto Mancini (53 bin 555 haber yazı) takip etti.

2013’DE MEDYANIN GÖZÜ AZİZ YILDIRIM'DAYDI

Aynı araştırmaya göre, 2013 yılında medyada en çok yer alan kulüp yöneticisi Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım oldu.

Yıldırım, Fenerbahçe tarihinde 17 yıl başkanlık yapan Şükrü Saraçoğlu’nun ardından, 15 yıl başkanlık koltuğunda oturmasıyla kulüp tarihine geçti. Yılın ilk yarısında, UEFA’nın ömür boyu futboldan men istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Aziz Yıldırım, şike soruşturması ile medyada geniş yer buldu. Yıldırım, başkanlığa tekrar aday olması ile medyanın ilgisini toplarken, 105 bin 603 haber ve yazı ile konuşuldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 84 bin 684 haber ve yazı ile medyada en çok konuşulan diğer kulüp yöneticisi oldu. Yılın ilk yarısında, Futbol Federasyonu’nun getirdiği yabancı sınırlamasına yönelik eleştirileriyle gündemde olan Aysal, TFF’yi istifaya davet etmişti. Fatih Terim’in görevine son vermesi ile dikkatleri üzerine toplayan Aysal, yıl içinde adından sıkça söz ettirdi.

Medyada en çok bahsedilen bir diğer kulüp yöneticisi Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman oldu. Yılın ilk yarısında, İnönü Stadı’nın yerine yapılacak yeni statla ilgili açıklamalarıyla gündeme geldi. Haziran’da Serdal Adalı ile girdiği kulüp başkanlığı yarışından galibiyetle çıkan Orman, 3 yıl daha Beşiktaş’ın başında olmayı garantilemesi, basında öne çıkan konular arasında yer aldı. Orman, yıl boyunca toplam 60 bin 847 haber ve yazı ile konuşuldu. Öne çıkan diğer kulüp yöneticileri ise, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu (30 bin 360 haber ve yazı) ve bordo - mavililerin eski başkanı Sadri Şener (20 bin 091 haber ve yazı) oldular.


CİHAN

Yorumlar