2. Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru

- Maraton için kayıtlar başladı - Şehitler anısına gerçekleştirilecek organizasyonun sloganı "Mersin'e koş Mersin'de koş" olacak

Google Haberlere Abone ol
2. Uluslararası Mersin Maratonu'na doğru


MERSİN (AA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu için kayıtların başladığı bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 11 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek organizasyonda, maraton ve 15 kilometrelik parkurda yarışmak isteyen sporcuların 20 lira ücretle, 5 kilometrelik halk koşusuna katılmak isteyenlerin de ücretsiz olarak 7 Aralık'a kadar maratonun internet sitesi üzerinden kayıtlarını yaptırabileceği belirtildi.

Açıklamada, halk koşusuna katılacakların 9-10 Aralık'ta Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek Maraton Fuarı'nda da kayıt yaptırabileceği, organizasyonun web sitesinden kayıt olanlara, göğüs numaraları ve yarış malzemelerinin fuarda teslim edileceği aktarıldı.

Kayıtları, "www.mersinmaratonu.org" internet adresinde başlatılan maratonla ilgili açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maratona kayıt yaptırmak isteyenler Forum AVM, Palm City AVM, Mersin Marina, Kipa, Soli Center ve Taş Bina'ya, Toroslar Belediyesi ile Viranşehir Roma Dondurmacısı önüne, Mersin, Çağ ve Toros üniversitelerine önümüzdeki günlerde kurulacak stantlardan da başvuru yapabilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Mersin Maratonu, demokrasi şehitleri anısına koşulacak ve 'Mersin'e koş Mersin'de koş' sloganıyla hayata geçirilecek. Maratonda toplam 155 bin 550 lira para ödülü verilecek. Ödüller, maraton, maraton Türk sıralaması, maraton yaş grupları, 15 kilometre, 15 kilometre Türk sıralaması, 15 kilometre yaş grupları ve maraton bedensel engelli tekerlekli iskemle yarışı kategorilerinde dağıtılacak."

Açıklamada ayrıca, ilki geçen yıl düzenlenen ve Avrupa Atletizm Birliği tarafından 5 yıldız verilen maratonda elde edilen başarının, bu yıl da sürdürülmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Yorumlar