2. Balkan Güreş Şampiyonası

- Üç kategoride 22'si altın 49 madalya kazanan Türkiye, Balkan Şampiyonu oldu - Organizasyona Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'tan gelen antrenörlerin 15 Temmuz'la ilgili sözleri dikkati çekti

Google Haberlere Abone ol
2. Balkan Güreş Şampiyonası


BURSA (AA) - Bursa'da düzenlenen 2. Balkan Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, kazandığı 22'si altın 49 madalyayla birinciliği elde etti.

Bursa'da 14 Ekim'de başlayan ve Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen şampiyona sona erdi. Organizasyona Türkiye'nin yanı sora Slovenya, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova ve Moldova katıldı.

Üç gün süren ve 250 güreşçinin ter döktüğü şampiyonada Türk sporcular, 22 altın, 13 gümüş, 14 bronz olmak üzere 49 madalya kazandı.

Büyük çekişmenin yaşandığı organizasyonda Türkiye Milli Takımı, Balkan Şampiyonu oldu.

Öte yandan, Bosna Hersek, Kosova, Bulgaristan, Makedonya ve Arnavutluk'tan gelen antrenörlerin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri şampiyonaya damga vurdu.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, şampiyona için gelen Balkan ülkelerinin antrenörleri kürsüye çıkarak, izleyicilere 15 Temmuz gecesi ülkelerinde yaşadıkları olayları ve hislerini anlattı.

Makedonya Milli Takımı Antrenörü Nazmi Ali, duygularını şöyle dile getirdi:

"15 Temmuz gecesine çok üzüldük. O gün Türkiye'ye gelmek istedik. Sporcularım bana, 'Hocam gidelim Türkiye'de savaşalım. Buradan seyretmeyelim.' dedi. 25 günden fazla sokaklara çıkarak darbeyi protesto ettik. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Şunu biliyoruz; Türkiye bizim anavatanımız. Türkiye ne kadar güçlü olursa biz o kadar övünüyoruz, gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar canımızı veririz."

Bosna Hersek Milli Takımı Antrenörü Saniel Beckovic ise o gece çok üzüldüklerini belirterek, ''Bütün gece sabahlara kadar olayları takip ettik. Allah bu ülkeyi hiçbir zaman güçsüz bırakmasın. Zaten Türk milleti her zaman kahraman bir milletti ve o gece bir kez daha tüm dünyaya nasıl kahraman bir millet olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.

Kosova Milli Takımı Antrenörü Ferat Ramadani de 15 Temmuz gecesi sadece Türk milletine değil kendilerine de darbe girişiminde bulunulduğuna vurgu yaparak, ''Her ne kadar ayrı devletler gibi görünsek de biz aslında bir vücudun bütünüyüz. Orada Türk kardeşlerimizin canını yaksalar bizler Kosova'dan ağlarız. Türkiye bizim hem anamız hem de babamızdır." yorumunu yaptı.

Bulgaristan Milli Takımı Antrenörü Salim Salim, o gece yapılan darbe girişimine inanamadıklarını ifade ederek, ''Bizim için önemli olan Türkiye'nin güçlü olmasıdır. Biz buna bakarız." şeklinde görüş belirtti.

Arnavutluk Milli Takımı Antrenörü Olsi Cenaj da şunları kaydetti:

"Türkiye ne kadar güçlü olursa biz de Avrupa'ya karşı o kadar güçlü oluyoruz. Biz şunun farkındayız; aslında Türkiye'nin son yıllarda kazandığı gücü elinden almak istediler. Bizler buna asla izin veremezdik. Ancak Allah'ın izniyle Türk milleti yine kahramanlığını ve büyüklüğünü göstererek bu oyunu tezgahlayan dost görünümlü düşman ülkelere izin vermedi. Biz her zaman duacınız olduk. Arnavutluk halkı olarak kahraman Türk milletine teşekkür ediyoruz."

Konuşmacıların, izleyiciler ve sporcular tarafından yoğun alkış aldığı ve daha sonra Balkan ülkelerinden gelen sporcular ile salondaki herkesin "Türkiye" diye slogan attığı bildirildi.

Yorumlar