1969 Siirt Kartalspor'u penaltılar 6-5 geçen Kurtalanspor BAL Ligi'ne çıktı

Siirt Amatör Ligi'nde mücadele eden 1969 Siirt Kartalspor ve Kurtalanspor final maçını, Kurtalanspor penaltı atışlarını kazanarak Bölge’de ilimizi temsil edecek.

Google Haberlere Abone ol
1969 Siirt Kartalspor'u penaltılar 6-5 geçen Kurtalanspor BAL Ligi'ne çıktı

Siirt Amatör Ligi'nde mücadele eden 1969 Siirt Kartalspor ve Kurtalanspor final maçını, Kurtalanspor penaltı atışlarını kazanarak Bölge’de ilimizi temsil edecek.

Siirt'te Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme final maçı 1969 Siirt Kartalspor ile Kurtalanspor arasında oynandı. Siirt Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşma kıran kırana geçti. BAL Ligi'ne çıkmak için final maçı yapan iki takımın mücadelesi izleyenlerin takdirini kazandı. Maç başlamadan önce rakip iki takım oyuncular taraftarı selamlarken, taraftarların arasında çıkan sözlü sataşma kavgaya dönüştü.

Maçın başlama düdüğü ile gergin olan iki rakip taraftarları, Atatürk Stadyumu'nda bulunan sandalyeleri kırarak birbirlerine fırlatmaları ile başladı. Olayın büyümesine engel olan polis ekipleri taraftarları sakinleştirerek olayları bir nebzede olsa dindirdi.

İlk yarında etkili olan takım ise Kurtalanspor oldu. 25. dakikada ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşu değerlendiren Kurtalanspor'da Ahmet’in kafa vuruşu ile top ağlara gitti: 1-0

İlk yarı da bu skorla biterken rakip iki takımın soyunma odasına gittiği sırada bazı taraftarların karşılıklı atışması sonu ortalık karıştı. Stadyumda bulunan koltukları kıran taraftarların bunları birbirlerine atması sonucu şeref tribünde bulunan bazı yöneticilerin yaralanmasına neden oldu. Taraftarlara biber gazı sıkarak müdahale eden emniyet güçleri iki rakip taraftarlarını sakinleştirerek olayların büyümesini engellediler.

İkinci yarıya hızlı başlayan takım ise 1-0 yenik olan Siirt Kartalspor oldu. 58. dakikada da Gökhan'ın ayağından gelen golle eşitliği yakaladı. Maçta 1-1 berabere tamamlandı ve uzatmalara gitti.

Uzatmanın ilk yarısında iki takımda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince, uzatmanın ikinci yarısında Siirt Kartalspor uzatmaların ikinci yarısında Serkan ile skoru 2-1 yapmayı başardı. Maçta uzatmaların bitimine 2 dakika kala Kurtalanspor skoru 2-2'ye getirdi.

Seri penaltı atışlarından 3'ünü kaçıran 1969 Siirt Kartalspor, Kurtalanspor'a 6-5 yenilerek BAL Ligi hayallerini gelecek sezona bıraktı.

MAÇTA ÇIKAN OLAYLARIN HASARI BÜYÜK

Siirt'te, oynanan Bölgesel Amatör Ligi (BAL) baraj maçında, 1969 Siirt Kartalspor ile Kurtalanspor arasında oynanan karşılaşmada çıkan olayların maddi hasarı büyük.

Siirt Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısının bitiş düdüğüyle birlikte iki takım taraftarları arasında olaylar çıktı. Kurtalansporlu taraftarların kaldığı tribünde bazı taraftarlar, oturma koltuklarını kırarak protokolün kaldığı tribüne ve sahaya fırlattı.

Penaltılara kalan maçı Kurtalanspor, 6-5’lilk gol farkıyla maçı kazanınca bu kez saha karıştı. Her iki takım taraftarları sahaya inerek birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Futbolcu ve teknik heyetinde karıştığı kavgada güvenlik güçleri kavgayı güçlükle önledi. Bir taraftar başından aldığı darbeyle yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Maçın galibi Kurtalanspor, Siirt’i, 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde temsil edecek.
CİHAN

Yorumlar